می دانید مشکل مدارس غیر انتفاعی چیست؟ و چرا به موسسات کنکور، مافیا می گویند؟ این دو همان بازاری را پر می کنند و حتی توسعه می دهند که زمانی بازار اختصاصی معلمان خصوصی بود. مزیت اصلی معلمان خصوصی این بود که می توانستند فاصله بین سطح کتاب های درسی تا آزمون کنکور را پر کنند. آنچه امروز شاهد آن هستیم سخت تر شدن روز به روز کنکور است.
سازمان سنجش برای اینکه به این بازار خدمت کند مدام فاصله میان سختی آزمون تا سطح تدریس کتب رسمی در مدارس دولتی را زیاد می کند. به عبارتی بخشی از دولت از بخش دیگری از دولت به نفع جمعی محدود اعتبارزدایی می کند. تنظیم سطح سختی کنکور، مهمترین عامل رانت، فساد و تبعیض آموزشی است.
به گزارش تسنیم و مرکز پژوهش های مجلس، در سال ۹۸ تنها ۳ درصد از قبولی های برتر کنکور در مدارس دولتی تحصیل کرده اند و ۸۹ درصد از قبولی ها فقط متعلق به ۵ استان کشور است. یقه گیری از مدارس غیر انتفاعی، یقه گیری از تغذیه کنندگان گرد سفره ای است که سازمان سنجش سالهاست رنگین اش می کند و علی رغم توصیه های دلسوزانه و عالمانه بسیاری از متخصصین، تنها با افزایش سطح سختی و نه بسیاری از متغیرهای ترکیبی دیگر به این بازار گرمی می پردازد.
هماهنگی این سازمان غیرشفاف با صاحبان کتاب های طلایی کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی آنقدر آشکار است که هر کدام از شرکت کنندگان می دانند با خرید کدام کتاب ها از کدام استاد خاص، می توانند به عمده سوالات پاسخ دهند. برای مثال در کنکور دکتری تخصصی معماری ۸۹ درصد سوالات تنها از کتاب های یک نفر از استادان دانشگاه تهران طرح شده و این بازار ملک طلق ایشان محسوب می گردد.
تاباندن نور به مراودات مالی مدیران این سازمان و رویه های برگزاری آزمون ها و سیاست گذاری آنان که در تمام این سالها بدون هیچ گزارش رسمی مسموعی به پیش رفته، تنها راه پایان بخشیدن به مهمترین عامل موثر در تبعیض آموزشی است.