
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند حسگرهای خورشیدی مورد نیاز ماهواره ها را بومی سازی کنند.
این حسگرها نقش ویژهای در هدایت دقیق ماهواره ها در فضا دارد و پیش از این فناوری ساخت آن در اختیار تعداد اندکی از کشورهای اروپایی و آمریکایی بود.
اصول عمکرد این حسگرها به این شکل است که وقتی پرتوهای خورشید به شکافی که در حسگر تعبیه شده میتابد، از یک مسیر اپتیکی عبور میکند.
حسگر وقتی که روی ماهواره نصب میشود با اندازهگیری زاویه خورشید نسبت به بدنه خودش و در نتیجه پردازش زاویه مورد نظر بر روی ماهواره به هداست و ناوبری ماهواره کمک میکند.
آخرین نسخه از این حسگر خورشیدی ویژه نصب بر روی Q100 یا همان ماهوارههای مکعبی است.
برای استفاده از حشگرها در Q100 به علت اینکه ماهواره های کوچکتری هستند و محدودیت فضا وجود داشت امکان استفاده نبود به همین خاطر از حسگرهای تک ccd استفاده شد که ابعاد کوچکتری دارند و میتونه در ماهوارههای Q100 نصب بشه و فضا را برای ما ذخیره کند.
محصول این مجموعه دانش بنیان سازندگان ماهوارههای بومی را از واردات این قطعه بی نیاز ساخته است.
به گفته یکی از متخصصان شرکت، این محصول روی تعدادی از ماهوارههای بومی نصب شده و حتی در یکی از پروژه های خارجی هم استفاده شده است.
توجه به تحقیق و توسعه در این مجموعه افق های جدیدی ایجاد کرده است.
این شرکت دانش بنیان در حوزه حسگرهای خورشیدی در بعدها و بحث های مختلفی و مربوط به آن مثل کوچک سازی و افزایش دقت هم اقداماتی را انجام دادند و کارهایی را برای بومی سازی ماژول های مختلفی هم که هنوز بومی نشده شروع کردند و سعی میکنند محصولات جدیدی را در حوزه ناوبری تولید کنند.
تا کنون ۶ نسل از این حسگرهای خورشیدی در این مجموعه دانش بنیان طراحی و تولید شده است.
