
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه سرپرست مرکز فناوری، اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت که استارآپ ها (کسبوکارهای نوپا) با توجه به توانایی و ظرفیت و سرعت بالای رشد، نقش موثر و کلیدی اکوسیستم اقتصادی بر بهبود خدمات بخش عمومی و وضعیت اقتصاد ایفا میکنند.
از مهمترین حوزههایاستارآپ ها و کسب و کار های نوپا به جرات میتوان حوزهی بهداشت و سلامت را نام برد. در مقالهای که چندی پیش هاروارد بیزینس ریویو (HBR) منتشر کرده، بر ضرورت تعامل بیشتر حوزهی فناوری اطلاعات و ارتباطات با حوزه سلامت تاکید کرده است. بیماری کرونا نشان داد که ضعف های زیادی در حوزه سلامت الکترونیک وجود دارد و این مسئله یکی از دلایل مهمی است که دولت ها باید از فناوران حوزه سلامت حمایت جدی داشته باشند و با آنها همکاری کنند.
کمیسیون پهنای باند برای توسعه پایدار سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ با تأکید بر همکاری میان شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و شرکتها و سازمانهای بخش سلامت نشان داد توسعه و گسترش اینگونه همکاریها نتایج قابل توجهی مانند افزایش دسترسی و کیفیت مراقبتهای پزشکی، کاهش هزینه ارائه خدمات پزشکی، بهبود وضعیت آموزش از راه دور، بهبود مدیریت دادهها برای نظارت، گزارشدهی، پاسخگویی و نظارت، توانمندسازی بیماران برای پذیرش مسئولیت و مدیریت سلامت خود و تسهیل ارتباط بین کارکنان بهداشت، متخصصان و بیماران را در پی خواهد داشت. گفتنی است که حوزههای دیگر هم مانند حوزه سلامت متاثر از فناوریهای جدید خواهند بود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با درک اهمیت این موضوع و بنا به رسالت وجودی خود برنامه دارد در راستای حمایت از تمامی استارآپ ها و کسب و کارهای نوپا و شرکتهای دانش بنیان اقداماتی همچون بهبود فرآیندهای قانونی، تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت، ایجاد شفافیت اطلاعاتی، ایجاد دسترسی به اطلاعات وزارتخانه، ایجاد گفتمان مشاوره محور، بسترسازی برای ایجاد فضای رقابت سالم و سایر حمایتهای لازم را اجرایی کند.
نویسنده: مهدی غلامی
