به گزارش نوفه، مقامات ارشد دولت آمریکا به انبیسی نیوز گفتند که ایالات متحده هفته گذشته به نشانه نگرانی فزاینده خود در مورد حمله احتمالی نظامی به رفح، یک محموله بزرگ تسلیحات تهاجمی به اسرائیل را متوقف کرد.
این تصمیم در حالی اتخاذ میشود که جو بایدن، اسرائیل و حماس را برای مصالحه و دستیابی به یک توافق آتشبس تحت فشار قرار میدهد که مانع از حمله گسترده به این شهر در جنوب غزه میشود، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در شرایط وخیم پناه گرفتهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد روز چهارشنبه در پی فشار واشنگتن و یک روز پس از تسلط نیروهایش بر گذرگاه رفح در غزه، یک گذرگاه مرزی کلیدی را بازگشایی کرده است – اقدامی که نگرانیها را برای کمک رسانی به منطقه محصور افزایش داد، اما مقامات آمریکایی این اقدام را انجام دادند. گفت که عملیات محدودی بوده و نه حمله تمام عیار که بایدن نسبت به آن هشدار داده است.
یک مقام ارشد دولت سه شنبه شب گفت، کاخ سفید هفته گذشته به دلیل نگرانی از استفاده از آن در رفح، ارسال تسلیحات را متوقف کرد. این مقام گفت این محموله شامل ۱۸۰۰ بمب ۲۰۰۰ پوندی و ۱۷۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی بود.
این مقام گفت که دولت بایدن “به ویژه” روی پایان دادن به استفاده اسرائیل از بمب های ۲۰۰۰ پوندی در حمله خود به غزه متمرکز شده بود، با توجه به تاثیری که آنها بر مناطق شهری متراکم دارند.
اسرائیل در حال حاضر زرادخانه بزرگی در اختیار دارد که توقف آن را بعید میسازد تا یک حمله را متوقف کند.
و به نظر می رسد ارتش اسرائیل این اختلاف را کم اهمیت جلوه می دهد و سخنگویی در روز چهارشنبه گفت که دو متحد هر گونه اختلاف نظر را «پشت درهای بسته» حل می کنند.
این مقام گفت که ایالات متحده در ماه آوریل شروع به بررسی انتقال کمک های نظامی آینده به اسرائیل کرد، زیرا به نظر می رسید دولت نتانیاهو علیرغم اصرار بایدن، دیگر رهبران جهان و مقامات بشردوستانه به عملیات رفح نزدیک تر شده است.
این مقام با بیان اینکه هنوز تصمیم نهایی در مورد ادامه تحویل تسلیحات در تاریخ بعدی گرفته نشده است، افزود که وزارت امور خارجه به طور جداگانه در حال بررسی این موضوع است که آیا انتقال تسلیحات آینده از جمله کیت های مهمات حمله مستقیم مشترک، که سیستم های هدایت دقیق را در آن قرار می دهد را تایید کند یا خیر. روی بمب ها
فشار بر نتانیاهو افزایش یافته است
در حالی که مقامات تاکید کردند این مکث نشان دهنده تغییر بیشتر در سیاست در مورد ارائه سلاح به اسرائیل نیست، این اقدامی نادر است که به اصطکاک فزاینده بین ایالات متحده و متحدش بر سر جنگ اشاره دارد.
یک منبع آگاه گفت که انتظار می رود ویلیام برنز، رئیس سیا روز چهارشنبه در اسرائیل باشد تا با مقامات آنجا درباره آخرین دور مذاکرات آتش بس در قاهره مشورت کند.
حماس روز دوشنبه اعلام کرد که شرایط پیشنهادی را که مصر و قطر میانجیگری کرده بودند را پذیرفته است، اما اسرائیل گفت که از برآورده کردن خواستههایش «دور است». به گفته یک مقام ارشد دولت، مذاکره کنندگان در تلاش برای حل و فصل اختلافات بر سر مرحله بندی، از جمله اختلافات دیگر بر سر توافق آتش بس که آزادی گروگان ها را تضمین می کند، بوده اند.
این مقام گفت: “این مثبت است که آنها هنوز در حال ملاقات هستند، اما برای خوش بین بودن خیلی زود است.” ما به آنها نیاز داریم که اختلافات خود را ببندند، اما اختلافات جزئی هستند.”
تصمیم توقف تحویل تسلیحات هفته گذشته، که اولین بار توسط Axios گزارش شد، در حالی آشکار شد که دولت بایدن مهلت چهارشنبه را برای ارائه گزارش موردانتظار به کنگره در مورد اینکه آیا اسرائیل از تسلیحات آمریکایی مطابق با قوانین بین المللی استفاده می کند یا نه، از دست داده است. قانون
چندین مقام دولت به ان بی سی نیوز گفتند که دولت بایدن ضرب الاجل را از دست خواهد داد و مت میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه، بعد از ظهر سه شنبه به خبرنگاران تایید کرد که احتمال تاخیر وجود دارد.
میلر گفت: “ما بسیار تلاش می کنیم تا به این ضرب الاجل عمل کنیم.” ممکن است کمی لغزش کند، اما ما هنوز در این مرحله تلاش میکنیم تا فردا این کار را انجام دهیم.»
این گزارش بر اساس یادداشت امنیت ملی که در ماه فوریه توسط بایدن امضا شد، موظف شده است که وزیر امور خارجه یا وزیر دفاع را ملزم می کند تا ارزیابی کنند که آیا دریافت کنندگان کمک های نظامی ایالات متحده درگیر در نبرد فعال از این سلاح ها مطابق با قوانین بین المللی استفاده می کنند یا خیر.
اگر مشخص شود که این کشورها مطابق با قوانین بینالمللی عمل نمیکنند، دولت بایدن ۴۵ روز فرصت دارد تا اقدامات بعدی مناسب را برای «بهبود وضعیت»، از جمله تعلیق هرگونه انتقال بیشتر کمکهای نظامی ایالات متحده، توصیه کند.
تا اوایل صبح چهارشنبه، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه آیا این گزارش منتشر خواهد شد یا خیر وجود نداشت.
بایدن که با انتقادهای فزاینده در داخل و خارج از کشور مواجه است، به طور فزاینده ای با نتانیاهو بر سر رفتار نظامی او در غزه و اصرار او بر عملیاتی در رفح که اسرائیل می گوید برای از بین بردن حماس ضروری است اما گروه های امدادی از آن می ترسند که برای غیرنظامیان در جنوب غزه فاجعه بار باشد، درگیر شده است.
این مقام ارشد دولت آمریکا در توضیح تصمیم آمریکا برای توقف ارسال تسلیحات گفت: موضع آمریکا این بوده است که اسرائیل نباید عملیات زمینی بزرگی را در رفح، جایی که بیش از یک میلیون نفر در آنجا پناه گرفتهاند، انجام دهد.
عملیات زمینی و هوایی ارتش اسرائیل در شرق رفح پس از آن صورت گرفت که به حدود ۱۰۰۰۰۰ نفر هشدار داد که این منطقه را تخلیه کنند، زمانی که منطقه امنی برای فلسطینیهایی که از حمله اسرائیل به مناطق دیگر در محاصره فرار میکردند، تلقی میشد.
سازمان ملل متحد گفت که تصرف گذرگاه رفح و بسته شدن گذرگاه کرم شالوم، کمکها را به منطقه محصور “خفه کرده است” و مواد غذایی، سوخت و دیگر منابع را کاهش داده است.
نیروهای دفاعی اسرائیل پس از ادعای استفاده از منطقه ای در نزدیکی این سایت برای حمله خمپاره ای که منجر به کشته شدن چهار سرباز اسرائیلی در نزدیکی گذرگاه مرزی کرم شالوم در آخر هفته شد، گفت: نیروهای دفاعی اسرائیل بر اساس اطلاعاتی که نشان می دهد گذرگاه رفح برای اهداف تروریستی استفاده می شود، عمل می کنند. .
گذرگاه کرم شالوم روز چهارشنبه بازگشایی شد، هرچند ارتش اسرائیل همچنین گفت که “نیروهای زمینی آن به عملیات دقیق ضد تروریسم” در “مناطق خاص شرق رفح” علیه حماس ادامه می دهند.
به گفته مقامات بهداشتی محلی، بیش از ۳۴۷۰۰ نفر در طول هفت ماه جنگ در غزه کشته شده اند. به گفته مقامات اسرائیلی، اسرائیل پس از حملات ۷ اکتبر حماس که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر دیگر گروگان گرفته شدند، حملات خود را در این منطقه آغاز کرد.
به گفته مقامات اسرائیلی، بیش از ۱۳۰ گروگان همچنان در غزه نگهداری می شوند که حداقل یک چهارم آنها کشته شده اند.