به گزارش نوفه،بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با سرکشی متعهد شد که اگر نزدیکترین متحدش به تهدیدات مبنی بر تعلیق محمولههای تسلیحاتی به دلیل تهاجم گسترده به رفح، جایی که بیش از یک میلیون نفر در آن پناه گرفتهاند، عمل کند، «به تنهایی خواهد ایستاد».
نتانیاهو در سخنانی پس از اینکه هشدار جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، خشم و درگیریهای داخلی را در میان شخصیتهای ارشد او برانگیخت، گفت که اسرائیل برای دنبال کردن هدف اعلامشده خود برای از بین بردن حماس – با یا بدون حمایت ایالات متحده که تا ماههای اخیر، «با ناخنهایمان میجنگد». شک کمی داشت
نتانیاهو در مصاحبه جداگانهای با مجری برنامه واقعیتنمای فیل مکگرو که اواخر پنجشنبه پخش شد، به رابطه چند دههای خود با بایدن اشاره کرد و گفت: «ما اغلب توافقهای خود را داشتیم، اما اختلافات خود را داشتیم. توانستیم بر آنها غلبه کنیم.»
“امیدوارم اکنون بتوانیم بر آنها غلبه کنیم، اما آنچه را که باید برای محافظت از کشورمان انجام دهیم، و این به معنای محافظت از آینده ما است. و این بدان معناست که ما حماس را شکست خواهیم داد، از جمله در رفح. ما چاره دیگری نداریم.” او گفت.
گسست بین دو متحد در حالی رخ می دهد که مذاکرات در تلاش ایالات متحده برای آتش بس که مانع از حمله زمینی به رفح می شود، متوقف شده است.
هیئتهای اسرائیلی و حماس بدون توافق قاهره را برای پایان دادن به درگیریها در نوار غزه و آزادی گروگانهایی که هنوز در این منطقه نگهداری میشوند، ترک کردند. یکی از مذاکرهکنندگان ارشد عرب که مستقیماً در مذاکرات شرکت داشت، به NBC News گفت که آنها به سمت وخیمتر رفتند. مذاکره کننده گفت: «این یک آشفتگی است. او گفت: «پس از ورود به رفح همه چیز فرو ریخت.
هنگامی که از وی در مورد اثربخشی تلاش های ویلیام برنز، مدیر سیا در دیپلماسی شاتل پرسیده شد، این منبع گفت: “او با اسرائیلی ها تلاش کرد و به نظر می رسد روز بدی برای او بود.”
در حالی که هیچ آتش بسی در پیش نیست، نیروهای اسرائیلی به بمباران مناطق رفح و انجام عملیات زمینی در بخش هایی از شهر ادامه داده اند. خدمه انبیسی نیوز در زمینی گزارش دادند که تانکهای اسرائیلی روز جمعه در منطقه اطراف گذرگاه رفح در جاده اصلی که بخشهای شرقی و غربی شهر را تقسیم میکند، عملیات میکنند.
سازمان ملل متحد بامداد جمعه اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر در پی دستور تخلیه نیروهای اسرائیلی در اوایل هفته جاری از شرق رفح گریخته اند.
گروه های امدادی، پزشکان و مقامات محلی ابراز نگرانی کرده اند که بیمارستان ها در این شهر شلوغ جنوبی در حال غرق شدن هستند و منابع غذایی و سوخت حتی قبل از حمله گسترده اسرائیل کم است.
اسرائیل میگوید برای مبارزه با شبهنظامیان حماس که در آنجا پنهان شدهاند باید وارد رفح شود، اما شهر مملو از فلسطینیهایی است که در شرایط وخیم پناه گرفتهاند و بسیاری از آنها به دلیل جنگ در مناطق دیگر این منطقه آواره شدهاند.
کاخ سفید گفت که این هسته اصلی پیام بایدن به نتانیاهو بود. کارین ژان پیر، سخنگوی مطبوعاتی پنجشنبه شب به خبرنگاران گفت: «از نظر او حمله به رفح این هدف را پیش نخواهد برد.
ویدئویی از خدمه NBC News نشان میدهد که چندین خانه در میان حملات اسرائیل به ویرانه تبدیل شده است و اجساد کشتهشدگان از جمله کودکان در بیمارستان تخصصی کویت در رفح در کفن پیچیده دیده میشود. پزشکان آنجا همچنین نسبت به افزایش بحران در تلاش برای مداوای مجروحان به دلیل کمبود دارو و ماشین آلات هشدار دادند، به ویژه پس از آن که بیمارستانی در نزدیکی شرق رفح مجبور به توقف فعالیت به دنبال دستور تخلیه اسرائیل شد.
آژانسهای سازمان ملل روز جمعه هشدار دادند که با بسته شدن گذرگاه جنوبی رفح، که هم مرز با مصر است، کمکها ممکن است طی چند روز تمام شود.
همیش یانگ، هماهنگ کننده ارشد اورژانس یونیسف در نوار غزه گفت: «به مدت پنج روز هیچ سوخت و تقریباً هیچ کمک بشردوستانه وارد نوار غزه نشد و ما در حال خراشیدن ته بشکه هستیم.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری، هشدار داد که کمک ها باید از طریق این گذرگاه وارد غزه شود.
وی پس از «۷ ماه وحشت» گفت: «غزه در غزه گرسنگی می کشند و کشته می شوند و ما از کمک به آنها جلوگیری می کنیم.
نیروهای دفاعی اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کردند که دهها کامیون کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه «کرم شالوم» وارد غزه شدهاند و گفتهاند که اسرائیل «علیرغم شلیک مداوم موشکهای حماس به سمت منطقه»، این گذرگاه را باز نگه داشته است.
سازمان گذرگاههای فلسطینی روز پنجشنبه اعلام کرد که «گذرگاهها همچنان بسته و تحت کنترل» نیروهای اسرائیلی هستند.
مقامات بهداشتی محلی می گویند از زمان آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه پس از حملات حماس در ۷ اکتبر که در آن مقامات اسرائیلی می گویند حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر دیگر در غزه گروگان گرفته شدند، بیش از ۳۴۹۰۰ نفر در نوار غزه کشته شده اند. تشدید عمده درگیری چند دهه