
این روزها چهره طلبکار و بدهکار مشخص نیست! همه سعی می کنند خودشان را طلبکار معرفی کنند در بهبهان تصادف زنجیره ای شکل گرفت اما ایربگ هیچ یک از سواری های تولید داخل باز نشد!
پس از اینکه رئیس راهور، به باز نشدن ایربگ خودروهای ایرانی واکنش نشان داد بلافاصله دیدیم سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس جناب روح الله عباسپور می گوئید خودروی را ۳۳۵ میلیون تومان خریده ام اما پس از چند روز ۱۴ عیب داشته است!
حالا سخنگوی کمیسیون صنایع معادن هم به جمع بدهکاران پیوست!
اما اینجا باید پرسید پس مردم چه کنند؟
روح الله عباسپور فردی حقیقی و بی تجربه نیست در مجالس نهم و دهم عضو کمیسیون صنایع و معادن بوده است حتی در مورخه ۲۹ تیر ۱۳۹۳ وی در صحن علنی مجلس(مجلس نهم) گزارش تحقیق و تفحص کمیسیون صنایع و معادن از خودرو سازان را قرائت کرد آنچه جالب در این گزارش ایرادات عرضه و تقاضا دقیق و کارشناسی بیان شده است و اگر همان موقع آقایان نماینده در ساختمان قوه قضائیه پیگیر نتیجه تحقیق خود می شدند اکنون مردم برای خرید خودرو پشت درب خودروسازان نمی مانند
بخشی از صحبت های سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در صحن علنی بهارستان ۲۹ تیر ۱۳۹۳
صنعت خودروسازی کشور دومین شاخه مهم اقتصاد ملی بعد از صنعت نفت و گاز به حساب میآید. در سال ۲۰۱۱ ایران به عنوان دوازدهمین تولیدکننده بزرگ جهانی خودرو شناخته شده بود که متاسفانه در سال ۲۰۱۲ با شش پله تنزل در رتبه هجدهم یعنی پایین تر از کشورهای ترکیه و اندونزی قرار گرفت.
سایت اصلی شرکت ایران خودرو در سال ۱۳۹۱با کمتر از ۵۰% ظرفیت و سایت اصلی شرکت سایپا با کمتر از ۴۰% ظرفیت اسمی خود به دلیل وابستگی به قطعات خارجی فعالیت دارد.
علی رغم جلب موافقت رسمی شرکت رنو فرانسه با انجام مطالعات مهندسی و تولید یک نمونه از خودرو ال ۹۰ با قوای محرکه داخلی توسط مهندسین و تیم فنی شرکت پارسخودرو شاهد توقف طرح تولید این محصول می باشیم.
استفاده از خودرو برای افراد دارای مشکلات جسمی، حرکتی در بسیاری از موارد نیازی حیاتی است که گاهاً بدون آن امکان حضور در جامعه را از ایشان سلب می نماید. یکی از حقوق و مطالبات کم توانان و جانبازان عزیز انقلاب اسلامی برخورداری از خودرو مناسب میباشد. ارزشمندی این قشر معزز، برخورداری از پیشرفته ترین نوع تکنولوژی را ضروری مینماید، خودرویی با بالاترین سطح استانداردها و پیشرفته ترین تجهیزات روز دنیا. فراموش نکنیم بخش مهمی از این عزیزان به فرموده امام خمینی (ره) ولی نعمتان ما هستند و ما شرف و ناموس خود را مدیون از جان گذشتگی آنان میباشیم. متاسفانه شرکتهای خودروساز تا کنون حمایت فنی جدی از این قشر معزز جامعه ننمودهاند و لازم است هر چه سریعتر با پیگیری دولت و مجلس این نیاز به بهترین وجهی مرتفع گردد.
روند تخصیص خودرو به شرکتهای زیر مجموعه خودروسازان از قبیل تعاونی خاص کارکنان ایران خودرو، ایساکو، آپکو و برخی از نمایندگیها در مورد خودروهایی که دارای اختلاف قیمت با بازار میباشند به نحو مطلوب مدیریت نشده این درحالیست که تعهدات معوق در خصوص مشتریان ثبتنامی گریبانگیر شرکت ایران خودرو بوده است. حدود ۳۱ درصد از کل فروش محصولات ایران خودرو در سال ۱۳۹۱ توسط ۳۵ نمایندگی انجام شده است(۱۲۹٫۹۸۴ دستگاه )
در بررسی اسناد و مدارک فروش مشخص گردید شرکت ایران خودرو تخفیفهایی خارج از اصول و ضوابط به صورت فروش دستوری به برخی اشخاص اعطا نموده است به عنوان نمونه هیات مدیره این شرکت در جلسه ۱۶۳خود مصوب نموده به منظور تحقق دستور وزیر صنایع و معادن وقت تعداد ۳۶۵۰ دستگاه خودرو به شرح ذیل با تخفیف ویژه در اختیار افراد معرفی شده قرار دهد:
۵۰ دستگاه خودرو با ۸۰ درصد تخفیف
۲۰۰ دستگاه خودرو با ۵۰ درصد تخفیف
۴۰۰ دستگاه خودرو با ۳۰ درصد تخفیف
۱٫۰۰۰ دستگاه خودرو با۱۰ درصد تخفیف
۲٫۰۰۰ دستگاه خودرو تمام قسط و بدون سود تسهیلات
همچنین هیأت مدیره شرکت ایران خودرو در سال ۱۳۸۷ نیز مصوبهای پیرامون ارایه مجوز تخفیف به افراد معرفی شده از سوی وزیر صنایع و معادن وقت داشته که برابر تصمیمات متخذه در این مصوبه مقرر میشود تا سقف ۳۰۰۰ میلیون ریال در اختیار مدیر عامل شرکت ایران خودرو قرار داده شود. که البته در تحقیقات به عمل آمده اعضاء هیات مدیره اقدامات خود را در حدود اختیارات دانسته، ولیکن اشارهای به حفاظت از حقوق سهامداران و منافع مردم نداشتند.
محصولات تولیدی ناقص موجود در کف پارکینگ عمدتاً ناشی از کسری یک یا دو قطعه میباشند. ارزش تقریبی محصولات کف شرکت ایران خودرو بالغ بر ۱۸٫۰۰۰ میلیارد ریال بوده که ناشی از عدم استفاده صحیح از امکانات و تجهیزات و منابع و یا ناهماهنگی در تامین قطعات میباشد.
در بررسی مدارک مشاوران شرکت سایپا طی سالهای ۱۳۸۸ الی ۱۳۹۱ ملاحظه گردید چندین نفر با تحصیلات کمتر از دیپلم به عنوان مشاور مدیر عامل شرکت سایپا مشغول فعالیت بوده اند.
مشاهده میگردد انگیزه تولید قطعات در داخل کشور به شدت کاهش یافته و گرایش به واردات قطعات بی کیفیت از خارج از کشور توسط “قطعه ساز نماها” و “واردات قطعات بی کیفیت چینی با برچسب ایرانی” افزایش داشته است و صنعت خودروسازی را بیش از پیش به خارج از کشور وابسته نموده است. در برخی از موارد مشاهده شده خودروسازان راساً اقدام به واردات قطعات از خارج از کشور مینمایند. در سال ۱۳۹۲ هر دستگاه خودرو پراید بدون کیسه هوا و با موتور یورو ۲ مبلغ ۱۶۰۰ دلار و هر دستگاه خودرو تیبا ۲۰۰۰ ۰دلار نیاز ارزی داشته است. این مبالغ با ادعای خودکفایی این محصول در تعارض میباشد.
این فقط بخشی از سخنان آقای عباسپور است اگر دوست داشتید در گوگل سرچ کنید،
با این حال مگر می توان گفت که آقای عباسپور از کیفیت خودروسازان، سیستم مالی و اداری آنها مطلع نبوده است؟ نه اینطور نیست بلکه اکنون باید همین نماینده در دادگاه حاظر شود و توضیح بدهد که چرا پس از ۷ سال هنوز هیچ اتفاقی در مجلس رخ نداده است؟
افرادی که باید پاسخگو باشند امروز طوری حرف می زنند گویا باید عامه مردم بروند قانون وضع کنند!
آقای عباسپور شما که تا چندی پیش خودروی شاسی بلند داشتید حالا پرشیا را برای چه کاری خریدید؟
اگر خودروی شما خراب نمیشد باز اینطوری علیه خودروسازان حرف می زدید؟
جناب نماینده، کدام نماینده ها آن همه نیرو در شرکت های خودروسازی مشغول کردند؟
آیا صحت دارد که خودروسازان به یکسری از نمایندگان مثل گذشته امتیاز خاصی نمیدهند؟
اگر نمایندگان مجلس فکر جان مردم هستند چرا در خصوص واردات خودرو مصوبه ای تصویب نمی کنید تا عموم به راحتی خودرو وارد کنند در این مساله اگر به اذن رهبری هم نیاز داشت اقدام کنید ماجرای خروج ارز بهانه است اکنون فردی می تواند با پول ملی خودمان ارز دیجتال خریداری کند و در کشور مقصد تبدیل به ارز کند
(این در صورتی رخ میدهد که سلامت جان و مال مردم برای نمایندگان اهمیت داشته باشد)
