به گزارش پایگاه خبری نوفه یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی دارویی، شیمیایی و زیستفناوری با حضور در نمایشگاه شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور، محصولات دانشبنیان خود را عرضه و شبکهسازی مؤثری با مدیران و کارشناسان واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای فعال در این حوزهها ایجاد کرد.
این شرکت با هدف تأمین نیازهای بخش تحقیق، توسعه و آموزش کشور در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی، فعالیت میکند.
این شرکت با داشتن سه دپارتمان تخصصی در حوزههای فنی-مهندسی، بازرگانی داخلی و خارجی، و خدمات پیش و پس از فروش، توانسته است در کنار صنایع و مراکز مرتبط با داروسازی، شیمی، زیستفناوری، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، نفت و پتروشیمی و گیاهان دارویی جایگاه خود را تثبیت کند.
سید علی سجادی، مدیرعامل این شرکت، ضمن اشاره به شبکهسازی مؤثر با مدیران و کارشناسان واحدهای تحقیق و توسعه در این نمایشگاه، بیان کرد: تجهیزات تولیدی شرکت ما، از جمله “راکتورهای دوجداره شیشهای”، “اسپری درایر” و “فریز درایر”، قابلیت توسعه به مقیاس صنعتی و تجاریسازی دارند.
وی درباره میزان اشتغالزایی این شرکت گفت: ما به طور مستقیم ۸ نفر و به صورت غیرمستقیم ۲۵ نفر را در حوزههای مکانیک، الکترونیک و شیشهگری علمی به کار گرفتهایم.
بومیسازی روتاری اواپراتور: حذف کارآمد حلال از نمونهها
سجادی در ادامه به تولید دستگاه “روتاری اواپراتور” (تقطیر در خلأ) اشاره کرد و گفت: این محصول دانشبنیان با ایجاد خلأ، باعث تبخیر و حذف کامل حلال از نمونههای آزمایشگاهی میشود. راندمان بالای دستگاه در فرآیند تبخیر و کاهش زمان جداسازی از مزایای آن است. این دستگاه با چرخاندن فلاسک حاوی محلول در یک حمام آب گرم و کاهش فشار حلال توسط پمپ خلأ، فرآیند تبخیر را بهینهسازی میکند.
وی افزود: با توجه به اینکه کاهش نقطه جوش مایعات به کاهش فشار وابسته است، این دستگاه امکان تبخیر حلالها در دماهای بسیار پایینتر از نقطه جوش آنها را فراهم کرده است. این دستگاه در صنایع شیمیایی، داروسازی، غذایی، نفت و پتروشیمی و گیاهان دارویی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
ساخت راکتور شیمیایی با صرفهجویی ارزی ۴۰ درصدی
سجادی همچنین از موفقیت شرکت در ساخت راکتور شیمیایی پرتابل خبر داد و گفت: این راکتور که با هدف قطع وابستگی به واردات طراحی شده، از نظر قیمتی ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزانتر از نمونههای وارداتی است. مزیت شیشهای بودن این راکتور، امکان مشاهده فرآیند شیمیایی به صورت مستقیم و انجام سریع اقدامات لازم در صورت بروز تغییرات را فراهم میکند.
وی تأکید کرد: قطعات شیشهای این راکتور هیچگونه تأثیری بر ترکیبات شیمیایی ندارند و فرآیندهای دارویی به راحتی در آن قابل اجرا هستند. همچنین، با تعبیه میکسر داخلی و شیرهایی که از ایجاد فضای مرده جلوگیری میکنند، این راکتور عملکرد بهینهای را در انجام واکنشهای شیمیایی ارائه میدهد.
حمایتهای معاونت علمی و توسعه صادرات
مدیرعامل شرکت دانش بنیان به حمایتهای معاونت علمی و فناوری در مسیر توسعه محصولات اشاره کرد و گفت: ما از خدمات کریدور صادرات و نمایشگاههای تجهیزات آزمایشگاهی بهرهمند شدهایم و توانستهایم با دانشگاهها و شرکتهای خصوصی تعاملات خوبی ایجاد کنیم. همچنین، مذاکراتی با کشورهای همسایه مانند عراق و ترکیه برای صادرات محصولات دانشبنیان در حال انجام است و امیدواریم این مذاکرات به نتایج مثبتی برسد.