• امروز : یکشنبه - ۳۰ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - رجب - 1446
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
11
بنیاد ملی نخبگان

اجرای سند راهبردی کشور در امور بنیاد نخبگان تا پایان دولت سیزدهم

  • کد خبر : 3970
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۵
اجرای سند راهبردی کشور در امور بنیاد نخبگان تا پایان دولت سیزدهم
در دوازدهمین همایش ملی نخبگان، سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آقای دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی از نقش آفرینی نخبگان در حکمرانی دانش بنیان، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر و توسعه اقتصاد دانش بنیان و خلاق گفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه در دوازدهمین همایش ملی نخبگان، سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آقای دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی از نقش آفرینی نخبگان در حکمرانی دانش بنیان، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر و توسعه اقتصاد دانش بنیان و خلاق گفت.

روح الله دهقانی فیروزآبادی سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دوازدهمین همایش ملی نخبگان که با حضور آیت الله ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری، جمعی از وزراء و نخبگان برگزار شد، با اشاره به این‌که تاسیس بنیاد ملی نخبگان یکی از ابتکارات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت :این ابتکار به تدبیر رهبری است که همواره گفتمان ساز و سیاست گذار اصلی توسعه علم و فناوری به عنوان تنها کلید پیشرفت کشور بوده اند.

سرپرست معاون علمی و فناوری ادامه داد: در سال های گذشته زحمات مسئولان منجر به شناسایی بیش از ۵۰ هزار نفر استعداد برتر و نخبه ارزشمند شده است.

دهقانی فیروز آبادی با توجه به استانداردهای جهانی قریب به یک درصد جمعیت هر کشور در جایگاه استعدادهای برتر و نخبگان آن جامعه قرار می‌گیرند اظهار داشت: تقریبا ۱ میلیون از ایران ۱۰۰ میلیونی یعنی ۲۰ برابر آنچه که امروز به صورت رسمی در بنیاد ملی نخبگان شناخته‌ایم، جزء زیست بوم نخبگانی ایرانی هستند.

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در سال های اخیر گفتمان نخبگانی حول دانشجویان و استادان رشته های فنی مهندسی و علوم پزشکی بوده ولی با توجه به اهمیت علوم انسانی و هنر در دنیای امروز که فرهنگ و رسانه و محتوای دیجیتال حرف اول را می‌زند، باید به این دو حوزه توجه کرد و مورد حمایت قرار گیرند.

دهقانی فیروزآبادی عنوان کرد: نخبگان هر جامعه بر اساس استعدادها و توانمندی های ذاتی، نعمت ها و معادن تدبیر و مدیریت و حکمرانی برای هر جامعه هستند که اگر در مصادر امر قرار بگیرند بهترین تاثیرگذاری را در آحاد جامعه برای حل مسایل و مشکلات و هدایت کشور به سمت پیشرفت، استقلال، امینت و آزادی خواهند داشت.

وی در خصوص اجرای سند راهبردی کشور در اموز بنیاد نخبگان گفت: تقریبا بعد از ۱۰ سال نیمی از منویات این سند محقق شده و با توجه به راهبردهای دولت سیزده درباره عدالت و مردم، این سند باید تا پایان دولت به طور کامل اجرا شود.

در این مسیر باید از ظرفیت نهادهای مردمی نخبگانی و همچنین نخبگان برگزیده همین بنیاد برای مدیریت، اجرا و کارشناسی در همه اجزای بنیاد ملی نحخبگان استفاده کرد. قطعا بهترین کسی که می تواند نخبگان و امور نخبگان را مدیریت کند همین نخبگان هستند.

سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تکریم و احترام به استعدادها و نخبگان را اصلی ترین مبنای بنیاد ملی نخبگان گفت: امروز باید با استفاده از شیوه‌های نو و جدید به شناسایی نخبگان با به کارگیری هوش مصنوعی، شبکه های اجتماعی و معرفی نخبگان توسط نخبگان به جای روش های خوداظهاری با ارائه سند و فرم ها که عموما زمان بر بوده و دور از شأن است در دستور کار جدی بنیاد ملی نخبگان قرار دارد.

همچنین باید دایره نخبگانی از افراد دانشگاهی به سایر حوزه ها مثل مدیریت، بازار، صنعت، مهارت های کسب و کار، فرهنگ و سیاست حکمرانی و غیره را ایجاد کرد که باعث تبدیل بنیاد نخبگان به نهادی جامع در همه ارکان ها و نهادهای کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به برنامه های بنیاد ملی نخبگان برای توانمندسازی استعدادهای کشور برای تربیت حکمرانان نخبه به رفع دغدغه های معیشتی آنان تاکید کرد و گفت: رفع دغدغه معیشتی مسکن برای ۱۰۰۰ نخبه سرآمد در سال جزء برنامه هایی است که با حمایت دولت مردمی محقق خواهد شد.

دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر تلاش برای توسعه بازار واقعی محصولات دانش بنیان با همت معاونت علمی و نقش آفرینی نخبگان گفت: با اجرای قانون مترقی جهش تولید دانش بنیان فرصت واقعی برای بازگشت نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور و یا استفاده از ظرفیت های آن‌ها در همان کشورها برای حل مسایل کشور ایجاد خواهد شد که می تواند بسیار امیدبخش باشد.

نویسنده: حسین شعبانی

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=3970

ثبت دیدگاه