به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق شدند با بهره گیری از دانش سلولی، کیت های تشخیص بیماری های عفونی و قارچی را بومی سازی کنند.
همچنین استخراج DNA از بزاق دهان از دیگر دستاوردهای فناوران داخلی در حوزه کیت های تشخیصی سلولی است.
استفاده از کیت های تشخیصی سلولی یکی از روش های جدیدی است که برای تشخیص بیماری های عفونی کاربرد دارد.
بیماری هایی مثل ویروس ها، باکتری ها و یا قارچ ها که بیشتر بیمارارنی که گیرنده پیوند هستند به دلیل ضعف سیستم ایمنیشان درگیر این بیماری ها می شوند.
افزایش سرعت در تشخیص و کاهش هزینه ها از جمله مزیتهای این کیت های داخلی است که با تلاش یک شرکت دانش بنیان به مرحله صنعتی سازی رسیده است.
با توسعهی دانش سلولی در حوزه تشخیصی، دانش بنیانها در جهت رفع نیاز آزمایشگاه های ژنتیک، کیت های استخراج DNA از بزاق دهان هم تولید کردند.
کیت تشخیص DNA با استفاده از بزاق دهان برای اولین بار در ایران تولید شده است و در مقایسه با کیت های خارجی ۵ تا ۷ برابر کاهش قیمت داشته است.
در کنار کیت های تشخیصی، تولید فاکتورهای رشد سلولی از جمله محصولاتی است که در مهندسی بافت از آنها استفاده می شود و از سر ریزهای دانش های سلولی به حساب میآید.
تمامی محصولات کیت کاملا بومی و داخلی است و توسط شرکت های دانش بنیان ساخته است.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان، ایرن در حوزه توسعه دانش سلول درمانی، رتبه اول در غرب آسیا را دارد و کسب سهم از بازارهای جهانی این محصولات از اهداف مورد نظر در این حوزه است.
نویسنده: حسین شعبانی