• امروز : یکشنبه - ۳۰ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - رجب - 1446
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
5

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی برای نتانیاهو و سینوار، رهبر حماس، حکم بازداشت صادر کرد

  • کد خبر : 8587
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۹
دادستان دیوان کیفری بین‌المللی برای نتانیاهو و سینوار، رهبر حماس، حکم بازداشت صادر کرد
دیوان کیفری بین المللی - مستقر در لاهه، هلند - می تواند افراد را به جنایات جنگی و سایر اتهامات مرتبط متهم کند. این دادگاه جدا از دیوان دادگستری بین‌المللی است که پرونده‌های بین دولت‌ها را بررسی می‌کند و در حال حاضر در حال تحقیق در مورد اینکه آیا اسرائیل مرتکب اقدامات نسل‌کشی در غزه شده است یا خیر.

به گزارش نوفه،دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی روز دوشنبه گفت که برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یحیی سنوار، رهبر حماس، و همچنین سایر شخصیت‌های بلندپایه اسرائیلی و فلسطینی که نقش‌های کلیدی در جنگ غزه داشته‌اند، حکم بازداشت خواهد گرفت.

دادستان کریم ع.ع. خان در بیانیه‌ای گفت که «در حال ثبت درخواست‌ها برای احکام بازداشت به اتاق مقدماتی اول دادگاه کیفری بین‌المللی در وضعیت کشور فلسطین است».

در حالی که دادگاه احتمالاً برای محاکمه رهبران اسرائیلی زمان دشواری خواهد داشت، حکم بازداشت می تواند سفر به خارج را برای آنها دشوار کند و محاکمه در دادگاه نیز می تواند برای دولت اسرائیل عمیقاً شرم آور باشد.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نیز با ادامه فشار بر اسرائیل در داخل و خارج برای توقف حمله نظامی خود به غزه و تضمین آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها با حماس، با بازداشت احتمالی روبرو می‌شود.

خان گفت که هم نتانیاهو و هم گالانت مسئولیت کیفری فهرستی از “جنایات جنگی” از جمله قحطی دادن غیرنظامیان را بر عهده دارند. به عمد “ایجاد رنج بزرگ یا آسیب جدی”؛ قتل عمدی؛ و هدایت عمدی حملات علیه جمعیت غیرنظامی.

خان در بیانیه دیوان بین‌المللی کیفری نوشت: «ما اظهار می‌کنیم که جنایات علیه بشریت به عنوان بخشی از یک حمله گسترده و سیستماتیک علیه جمعیت غیرنظامی فلسطین بر اساس سیاست دولت صورت گرفته است. این جنایات، طبق ارزیابی ما، تا امروز ادامه دارد». که دفتر او شواهد گسترده ای از جمله ویدئو و مصاحبه با بازماندگان دارد.

محمد دیاب ابراهیم المصری، فرمانده کل شاخه نظامی حماس، و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، هر دو به دلیل نقش خود در حملات ۷ اکتبر با حکم بازداشت دیوان بین المللی کیفری روبرو هستند.

خان: “ما ادعا می کنیم که جنایات علیه بشریت بخشی از یک حمله گسترده و سیستماتیک علیه جمعیت غیرنظامی اسرائیل توسط حماس و سایر گروه های مسلح بر اساس سیاست های سازمانی بوده است. برخی از این جنایات، در ارزیابی ما، تا امروز ادامه دارند.” نوشت.

رژیم اسرائیل پس از کشتار یک سازمان تروریستی علیه شهروندان خود، عادلانه ترین جنگ را آغاز کرد. دولت اسرائیل با رعایت قوانین بین المللی به اخلاقی ترین شیوه تاریخ مبارزه می کند و دارای یک سیستم قضایی مستقل و قوی است. قرار دادن رهبران کشوری که برای حفاظت از شهروندان خود وارد نبرد شده اند، در ردیف تروریست های تشنه به خون، کوری اخلاقی و نقض وظیفه و توانایی آن در حفاظت از شهروندانش است. پذیرش سمت دادستانی یک جنایت تاریخی است که از بین نخواهد رفت.

یک مقام اسرائیلی در ماه آوریل به ان‌بی‌سی نیوز گفت که رهبری اسرائیل از طریق کانال‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری تلاش کرده است.

به نظر نمی رسد نتانیاهو و گالانت بلافاصله درباره تحولات روز دوشنبه اظهار نظر کنند.

بنی گانتز، عضو کابینه جنگی اسرائیل، اعلامیه دادگاه بین المللی کیفری را محکوم کرد.

او در پستی در ایکس گفت: «قرار دادن رهبران کشوری که برای محافظت از شهروندانش وارد نبرد شده است، در ردیف تروریست‌های تشنه به خون، کوری اخلاقی و نقض وظیفه و توانایی آن برای محافظت از شهروندانش است.»

انجمن خانواده‌های گروگان‌ها و مفقودان، که نماینده خانواده‌های گروگان‌های حماس در حملات ۷ اکتبر است، در بیانیه‌ای اعلام کرد که «از برابری بین رهبری اسرائیل و تروریست‌های حماس راحت نیست».

حماس در بیانیه‌ای جداگانه «تلاش دادستان دیوان کیفری بین‌المللی برای برابری قربانی با جلاد با صدور حکم بازداشت تعدادی از رهبران مقاومت فلسطین» را محکوم کرد.

برایان فینوکان، کارشناس حقوق بین الملل، در مصاحبه ای تلفنی در ۲۹ آوریل، قبل از ۲۹ آوریل، به ان بی سی نیوز گفت: «ناظران باتجربه دیوان کیفری بین المللی انتظار داشتند که دادگاه نه تنها علیه مقامات اسرائیل، بلکه علیه رهبران حماس نیز حکم صادر کند». حکم صادر شد.

دیوان کیفری بین المللی – مستقر در لاهه، هلند – می تواند افراد را به جنایات جنگی و سایر اتهامات مرتبط متهم کند. این دادگاه جدا از دیوان دادگستری بین‌المللی است که پرونده‌های بین دولت‌ها را بررسی می‌کند و در حال حاضر در حال تحقیق در مورد اینکه آیا اسرائیل مرتکب اقدامات نسل‌کشی در غزه شده است یا خیر.

دیوان کیفری بین‌المللی سه سال پیش تحقیقاتی را در مورد جنایات جنگی احتمالی ارتکابی اسرائیل و شبه‌نظامیان فلسطینی به جنگ اسرائیل و حماس در سال ۲۰۱۴ آغاز کرد.

در آن زمان، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده “نگرانی های جدی” در مورد این تحقیقات دارد که پس از آن آغاز شد که فلسطینی ها که در سال ۲۰۱۵ به دادگاه پیوستند، از دیوان کیفری بین المللی خواستند تا اقدامات اسرائیل در طول جنگ ۲۰۱۴ در غزه را بررسی کند. نوار، و همچنین ساخت شهرک ها در کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی الحاق شده. جامعه بین المللی به طور گسترده شهرک سازی ها را بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی می داند.

مشخص نیست که دیوان کیفری بین‌المللی چه زمانی تحقیقات خود را در مورد جنبه‌های حمله اسرائیل به غزه آغاز کرد که پس از حمله حماس در ۷ اکتبر به این کشور آغاز شد و ۱۲۰۰ کشته و حدود ۲۵۰ نفر گروگان گرفتند. مقامات بهداشتی در غزه می گویند که از آن زمان تاکنون بیش از ۳۵۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

خان در ماه دسامبر از منطقه بازدید کرد و گفت که تحقیقات او “با سرعت، با دقت، با قاطعیت و با اصرار به پیش می رود که ما نه بر اساس احساسات بلکه بر اساس شواهد محکم عمل کنیم.”

حامیان حقوق بشر و کارشناسان در منطقه از توسعه روز دوشنبه استقبال کردند زیرا با ابراز امیدواری برای “عدالت”، کریگ مخیبر، که در اواخر اکتبر از سمت مدیر دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در نیویورک پس از متهم کردن سازمان ملل متحد استعفا داد، استعفا دادند. ناتوانی در جلوگیری از “نسل کشی” غیرنظامیان فلسطینی، از جمله آنها.

رژیم اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری محاکمه می‌شود، رهبران آن در دادگاه کیفرخواست کیفرخواست صادر می‌کنند، متحدانش در دادگاه‌های ملی مورد رسیدگی قرار می‌گیرند، مکانیسم‌های مستقل حقوق بشر آنها را محکوم کرده‌اند و میلیون‌ها نفر در خیابان‌ها خواهان عدالت هستند. او روز دوشنبه در پستی در X گفت. “عدالت در راه است.”

فینوکان، که همچنین یک کارشناس ارشد غیر مقیم در مرکز حقوق و امنیت Reiss در دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک است، در مصاحبه خود با NBC News خاطرنشان کرد که اسرائیل، مانند ایالات متحده، صلاحیت دادگاه را به رسمیت نمی شناسد.

او گفت که هیچ کشوری عضو اساسنامه رم، معاهده ای که دادگاه بین المللی کیفری را تأسیس کرد، نبود. اما وی افزود که این حکم ها مقامات اسرائیل را در خطر دستگیری در سایر کشورها از جمله بیشتر کشورهای اروپایی قرار می دهد.

فینوکان که در دوران اوباما و ترامپ به عنوان مشاور وکیل در دفتر مشاور حقوقی وزارت امور خارجه خدمت می کرد، گفت: «به عنوان یک موضوع عملی، حکم بازداشت دیوان بین المللی کیفری می تواند به عنوان ممنوعیت سفر عمل کند. وی افزود: «طرف‌های اساسنامه رم که به عضویت دادگاه کیفری بین‌المللی درآمدند، موظفند به حکم بازداشت اقدام کنند».

این حکم‌ها همچنین نتانیاهو را در صحنه بین‌المللی در جایگاهی مشابه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قرار می‌دهد، پس از اینکه دادگاه کیفری بین‌المللی در مارس ۲۰۲۳ حکم بازداشت او را صادر کرد و او را متهم به جنایات جنگی در اوکراین کرد.

فینوکان گفت که در آن زمان، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا “از این اعلامیه استقبال کرد و گفت که فکر می کند موجه است.”

او افزود که امیدوار است تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی «دلیل بیشتری برای دولت آمریکا فراهم کند تا در مورد ادامه حمایت نظامی بی‌قید و شرط خود از اسرائیل فکر کند».

وی گفت: این درگیری در غزه نه تنها برای مردم اسرائیل، فلسطین، بلکه برای کل منطقه فاجعه بار بوده است.

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=8587

ثبت دیدگاه