• امروز : چهارشنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - رمضان - 1446
  • برابر با : Wednesday - 19 March - 2025
6

خشم شدید اسرائیل از به رسمیت شناختن فلسطین توسط کشورهای اروپایی

  • کد خبر : 8642
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۹
خشم شدید اسرائیل از به رسمیت شناختن فلسطین توسط کشورهای اروپایی
وزارت امور خارجه اسرائیل تصمیم گرفت در واکنش به به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایشان، سفرای اسپانیا، نروژ و ایرلند در تل آویو را احضار کند.

به گزارش نوفه،فلسطین و کشورهای عربی از اعلام رسمی اسپانیا، نروژ و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کردند و در حالی که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) این اقدام را “مهم” می دانست، اسرائیل خشم خود را ابراز کرده و سفرای سه کشور را احضار کرد.

امروز چهارشنبه، یوناس گهر استوره، نخست وزیر نروژ اعلام کرد که کشورش از ۲۸ مه، کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد. همتای اسپانیایی او، پدرو سانچز، و ایرلندی، سیمون هریس، همین روند را دنبال کردند.

ریاست‌جمهوری فلسطین – در مجموعه‌ای از بیانیه‌ها – اعلام کرد که این تصمیم به تقدیس حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت در سرزمینشان و برداشتن گام‌های واقعی برای حمایت از اجرای راه‌حل دو دولتی کمک می‌کند.

ریاست جمهوری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی خواست که کشور فلسطین را بر اساس راه حل بین المللی دو کشور بر اساس قطعنامه های مشروعیت بین المللی و خطوط ۱۹۶۷ به رسمیت بشناسند و بر اهمیت حمایت از به دست آوردن کشور فلسطین تاکید کرد. عضویت کامل در سازمان ملل

همچنین سازمان آزادیبخش فلسطین از اقدام سه کشور استقبال کرد و آن را “لحظه های تاریخی” دانست.

حسین آل شیخ، دبیر کمیته اجرایی ساف، از طریق حساب کاربری خود در

وزارت امور خارجه فلسطین نیز در بیانیه‌ای از این اقدام مهم استقبال کرد و این کشورها بار دیگر تعهد قاطع خود را به راه‌حل تشکیل دو کشور و دستیابی به عدالت مورد انتظار برای مردم فلسطین نشان دادند.

به نوبه خود، جنبش آزادیبخش ملی فلسطین (فتح) از این تصمیم استقبال کرد. او در بیانیه‌ای گفت: «به رسمیت شناختن فلسطین از سوی جهان، حقوق مردم ما را تأیید می‌کند، از مبانی حقوقی و سیاسی خواسته‌های ما برای استقلال و تلاش‌های آزادی‌بخش ما حمایت می‌کند و تلاش‌های اسرائیل برای از بین بردن موجودیت ما را قوی و مؤثر دفع می‌کند».

حماس استقبال می کند

جنبش حماس در بیانیه ای از به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط سه کشور اروپایی استقبال کرد و آن را گامی مهم در مسیر تحکیم حق خود بر سرزمین خود و ایجاد کشور مستقل فلسطینی با پایتختی بیت المقدس دانست.

وی از کشورهای سراسر جهان خواست تا حقوق مشروع ملی ما را به رسمیت بشناسند، از مبارزات مردم فلسطین برای آزادی و استقلال حمایت کنند و به اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمین ما پایان دهند.

باسم نعیم، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس نیز به نوبه خود تاکید کرد که “به رسمیت شناختن پی در پی نتیجه مستقیم این مقاومت شجاعانه و استواری افسانه ای مردم فلسطین است”، با توجه به اینکه این به رسمیت شناختن نشان دهنده “نقطه عطفی در موضع بین المللی در قبال مسئله فلسطین و به محاصره این موجودیت (اسرائیل) و حامیان آن کمک خواهد کرد.

وی با ابراز قدردانی از شجاعت سیاسی که این کشورها علیرغم فشار زیاد از خود نشان دادند، “این امر بسیاری از کشورهای جهان را تشویق می کند تا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسند.”

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه کشورهای عربی نیز از تصمیم اسپانیا، نروژ و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین از ۲۸ می قدردانی کرد.

ابوالغیط – در بیانیه ای – گفت که “به شدت از گام مهم” برداشته شده توسط سه کشور استقبال می کند.

وی – در پستی در پلتفرم ایکس – افزود: به سه کشور به خاطر این اقدام که آنها را در سمت راست تاریخ در این درگیری قرار می دهد، درود می فرستم و از آنها تشکر می کنم.

وی ادامه داد: از کشورهایی که این کار را نکرده‌اند می‌خواهم در اقدام شجاعانه و اصولی خود از سه کشور الگوبرداری کنند. وی در پایان گفت: این تحول مثبت را به فلسطین تبریک می گویم.

وزارت خارجه مصر نیز از تصمیم نروژ، ایرلند و اسپانیا برای به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین استقبال کرد. او – در بیانیه ای – گفت که این تصمیم از تلاش هایی با هدف ایجاد یک افق سیاسی که منجر به استقرار آن در مرزهای ۱۹۶۷ با بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت آن می شود، حمایت می کند.

در مورد وزارت خارجه قطر، به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط نروژ، ایرلند و اسپانیا گامی مهم برای حمایت از راه حل دو دولتی و دستیابی به صلح دانست. وی تاکید کرد که دستیابی به صلح همه جانبه و عادلانه در منطقه منوط به ایجاد کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ است.

وی بر ضرورت پایان ناگهانی جنگ و بازگشت به مسیر سیاسی تاکید کرد زیرا این تنها ضامن دستیابی به ثبات است.

قطر ابراز امیدواری کرد که کشورهای بیشتری کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند و تلاش های خود را برای اجرای راه حل دو دولتی تقویت کنند.

وزارت خارجه عربستان سعودی همچنین از «تصمیم مثبت نروژ، اسپانیا و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور خواهر فلسطین» استقبال کرد.

ایمن الصفدی وزیر امور خارجه اردن از تصمیم کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین قدردانی کرد. او گفت که این تصمیم “گامی اساسی برای پاسخ به اقدامات اسرائیل است که شانس دستیابی به صلح را از بین می برد.”

از سوی دیگر، وزارت امور خارجه اسرائیل تصمیم گرفت در واکنش به به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایشان، سفرای اسپانیا، نروژ و ایرلند در تل آویو را احضار کند.

وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد: پس از بازگشت سفرای اسرائیل از ایرلند و نروژ، اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی دستور بازگرداندن فوری سفیر کشورمان به اسپانیا برای رایزنی‌ها را در پی قصد اسپانیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین صادر کرد.

بر اساس این بیانیه، کاتز همچنین دستور احضار سفیران اسپانیا، نروژ و ایرلند را صادر کرد تا آنها را به شدت مورد سرزنش قرار دهند و ویدیویی را در رابطه با حملات گروه‌های فلسطینی در ۷ اکتبر تماشا کنند.

کاتز مدعی شد که “تاریخ به یاد خواهد آورد که اسپانیا، نروژ و ایرلند تصمیم گرفتند به قاتلان حماس مدال طلا اهدا کنند.” وی تاکید کرد که اسرائیل در این مورد ساکت نخواهد ماند و عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل بعداً از لغو قانون به اصطلاح جدایی از شمال کرانه باختری اشغالی خبر داد.

در مورد بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، وی از توقف انتقال وجوه مالیاتی به تشکیلات خودگردان فلسطین «از این پس تا اطلاع ثانوی» خبر داد و خواستار محدود کردن تحرکات مقامات این رژیم و تشدید شهرک سازی در اراضی اشغالی شد.

ایتامار بن گویر وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه به مسجد الاقصی یورش برد. وی گفت: کشورهایی که امروز کشور فلسطین را به رسمیت شناختند به قاتلان و متجاوزان پاداش می دهند و به قول وی اجازه اعلام دولت فلسطین را نخواهیم داد.

روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داد که دولت اسرائیل در نظر دارد ایرلند، اسپانیا و نروژ را به دلیل به رسمیت شناختن کشور فلسطین مجازات کند.

یایر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز گفت: تصمیم نروژ، اسپانیا و ایرلند برای به رسمیت شناختن فلسطین شرم‌آور است، اما محصول یک بحران نیست، بلکه یک شکست سیاسی بی‌سابقه است.

با به رسمیت شناختن سه کشور اروپایی در روز چهارشنبه، تعداد کشورهایی که کشور فلسطین را به رسمیت شناختند به ۱۴۷ کشور از ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل رسید.

اسرائیل و متحدش، ایالات متحده، به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط سایر کشورها را رد می‌کنند و با تلاش‌های فلسطین برای به دست آوردن عضویت کامل در سازمان ملل، به جای وضعیت ناظر غیرعضوی که از سال ۲۰۱۲ برقرار است، مخالف هستند. .

آوریل گذشته، واشنگتن از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیش نویس قطعنامه ای استفاده کرد که به سازمان ملل توصیه می کرد عضویت کشور فلسطین را بپذیرد.

به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط نروژ، اسپانیا و ایرلند در حالی صورت می گیرد که اسرائیل از ۷ اکتبر جنگی را علیه غزه آغاز کرده است که تاکنون بیش از ۱۱۵۰۰۰ فلسطینی را کشته و یا زخمی کرده اند که بیشتر آنها کودک و زن هستند.

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=8642

ثبت دیدگاه