• امروز : یکشنبه - ۱۸ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 7 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Sunday - 8 December - 2024
3
دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان

بومی‌سازی سیستم‌های اتوماسیون پست‌های برق فشار قوی

  • کد خبر : 10244
  • ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
بومی‌سازی سیستم‌های اتوماسیون پست‌های برق فشار قوی
یک شرکت دانش‌بنیان، در قالب یک پروژه بزرگ، به بومی‌سازی سیستم‌های اتوماسیون پست‌های برق فشار قوی در کشور پرداخته است.

به گزارش پایگاه خبری نوفه یک شرکت دانش‌بنیان، در قالب یک پروژه بزرگ، به بومی‌سازی سیستم‌های اتوماسیون پست‌های برق فشار قوی در کشور پرداخته است. این پروژه، تنها در یک فاز از آن، حداقل دو میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی سالانه به همراه خواهد داشت.

این شرکت با بیش از ۱۲ سال تجربه در حوزه اتوماسیون سیستم‌های کنترل، اقدام به بومی‌سازی این سامانه کرده است. این شرکت همچنین سابقه‌ای بیش از ۲۵ سال در صنعت برق دارد.

این سیستم که قرار است در مناطق خراسان و سیستان تست و راه‌اندازی شود، یک محصول داخلی بوده و بخشی از پروژه کلان بومی‌سازی سیستم‌های اتوماسیون برق فشار قوی در کشور است.

مدیرعامل این شرکت، سید مهدی مدنی، در توضیح پروژه اعلام کرد که سیستم اتوماسیون پست‌های برق در چهار فاز طراحی شده است. او اشاره کرد که این نوع سیستم‌ها به طور سنتی به تکنولوژی‌های خارجی وابسته بوده و شرکت‌های بزرگی مانند زیمنس و ABB این فناوری را تجاری‌سازی کرده‌اند. با بومی‌سازی این سامانه، ایران به یکی از سه یا چهار کشور جهان تبدیل می‌شود که قادر به ارائه این تکنولوژی هستند.

مدنی همچنین تأکید کرد که این سامانه علاوه بر ایجاد امنیت در پست‌های برق دیجیتال، پایداری زیرساخت‌های برق کشور را تضمین کرده و هزینه‌های ارزی و ریالی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، از نظر امنیت سایبری نیز اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل به عنوان یک طرح کلان ملی انتخاب شده است.

این پروژه در چهار فاز پیش می‌رود. فاز اول، ساخت سرور، به پایان رسیده است و فاز دوم که مربوط به نرم‌افزار اتوماسیون است، نزدیک به تکمیل است. فاز سوم که شامل ساخت واحدهای ادغام است نیز در مراحل اولیه قرار دارد و فاز چهارم، که پایان پروژه را رقم خواهد زد، تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام خواهد رسید.

وی همچنین اعلام کرد که این شرکت هیچ محدودیتی در تأمین نیازهای داخلی ندارد و حتی به صادرات نیز توجه دارد. وی افزود: تکمیل هر یک از فازهای پروژه به‌تنهایی منجر به صرفه‌جویی ارزی خواهد شد، به‌عنوان‌مثال فاز سوم به تنهایی می‌تواند دو میلیون دلار صرفه‌جویی سالانه داشته باشد.

در بخش تحقیق و توسعه (R&D) این شرکت، ۹ نفر به‌طور مستقیم مشغول به کار هستند که با پیشرفت پروژه، تعداد آن‌ها افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، تیم‌های اجرایی جدید نیز به منظور نصب و راه‌اندازی سیستم‌ها به مجموعه اضافه خواهند شد.

مدنی در پایان به صادرات تکنولوژی‌های پیشین شرکت اشاره کرد و از انعقاد قراردادهایی در کشورهای عراق و ونزوئلا خبر داد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با تکمیل پروژه بومی‌سازی سامانه اتوماسیون پست‌های فشار قوی برق، شرکت بتواند به‌طور مؤثرتر در بازار صادرات حضور پیدا کند.

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=10244

ثبت دیدگاه