به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه با تلاش مختصصان یک شرکت دانش بنیان کاغذ پوستی بومی سازی شد.
این نوع از کاغذ در صنایع غذایی به عنوان پوششی برای برخی از محصولات استفاده میشوند.
تولیدکنندگان این محصول میگویند توانایی تامین ۵۰ درصد نیاز بازار داخلی را با ۵۰ درصد پایین تر از نمونه خارجی دارد.
بنا به بیان مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان ۵۰۰ میلیون عدد از این محصول در سال استفاده میشود که تماما وارداتی بوده و سالانه بیش از یک و نیم میلیون دلار ارزبری داشته است.
اما تاثیر این کاغذ در تولید لبنیات چقدر است؟
مثلا در ظرف پنیر، قبل از اینکه با فویل آنرا بسته بندیکنند، کاغذ پارچمنت بر روی پنیر قرار می گیرد و بعد از آن نمک خوراکی روی این کاغذ ریخته میشود و این کاغذ باعث میشود که تمام نمک به صورت یکنواخت روی پنیر پخش شود.
علاوه بر پخش یکنواخت نمک روی پنیر، کاربرد دیگر کاغذ پوستی مربوط به مدت نگهداری محصول پس از باز شدن فویل آلومینیومی است و در کاغذ تولید داخل مدت زمان نگهداری محصول با توجه به نوع و ویژگیهای آن افزایش یافته است.
تولیدکنندگان محصول دانش بنیان از گلوگاه های تولید که پیچیدگیهای متفاوتی در فرایند تولید وجود داشت هم در زمینه دستگاهی هم فرمولاسیون و از همه مهمتر مسئله بهداشتی تولید کردن این محصول بود. گفتند.
تست های زیادی هم روی این محصول انجام شده از جمله تست کشش، تست پارگی که مقاوت کاغذ را در برابر ضربه نشان میدهد و همچنین تست کپک مخمر.
بنا به گفته مدیر این شرکت تولید هر کدام از این کاغذها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد پایین تر از نمونه خارجی است.
علاوه بر این، مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان از رفع عیوب محصولات خارجی گفت چون محصولات خارجی بهینه سازی نشده بودند و اما محصول داخلی با همکاری شرکت های لبنی و کاملا متناسب با نیازهای آنها تولید شده است.
این شرکت برای صادرات نیازمند سرمایهگذاری است و با توجه به این کیفیت میتواند در بازارهای جهانی وارد شود.