به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه در جریان افتتاح مرکز نوآوری دانشگاه گیلان دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از حمایت از ایدهها و طرحهای نوآورانه و خلاق در حوزه امنیت غذا خبر داد.
ستاری گفت از ایده های نو در زمینه جایگزین غذای دام حمایت می کنیم و ادامه داد: آماده انعقاد قرارداد و پشتیبانی هستیم. باید به این سمت حرکت کنیم که کارخانجات تولید غذای دام داشته باشیم. باید توجه به حوزه کشاورزی، امنیت غذا و تامین خوراک دام و طیور، با توجه به ظرفیت های نهفته و فراوانی که کشورمان در این حوزهها داراست، در میان فعالان فناور، پژوهشگران و دانشگاهیان و مهمتر از همه سرمایه گذاران فرهنگسازی شود.
معاون علمی ریاست جمهوری همچنین افزود: پروژه های یاد شده در قالب شرکت های دانش بنیان و خلاق بخش خصوصی حمایت میشود، و گفت: معاونت علمی و فناوری در مسیر توسعه شرکت ها گام های جدی برداشته و تجاریسازی ایده های نوآورانه و خلاق را در دستور کار قرار داده است.
سورنا ستاری که برای مراسم گشایش کارخانه نوآوری به گیلان رفته بود، اظهار داشت: پیشرفت های خوبی در استان گیلان صورت گرفته که قابل قدردانی است. باید فرهنگ دانش بنیان و خلاق در این استان توسعه بیشتری داشته باشد که همین روند در حال انجام است.
وی با بیان این که در دولت سیزدهم برنامههای جدیدی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری توسط معاونت علمی و فناوری در حال پیاده سازی است که روند رشد کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان و خلاق را سرعت می بخشد ادامه داد: برنامههای جدیدی برای رفع نیازهای اولویتدار کشور به کمک شرکتهای دانشبنیان و خلاق در نظر داریم و نیازهای راهبردی مانند اقلام فناورانه وارادتی ارزبر که اهمیتی راهبردی دارند، در دستور کار حمایت هستند.
کارخانه نوآوری گیلان، طی تفاهم نامه ۵ جانبه ای میان پارک علم و فناوری گیلان، استانداری، صندوق پژوهش و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد.
در این کارخانه در قالب حمایت معاونت علمی و فناوری ۴۰۰۰ مترمربع فضا در اختیار شرکتهای دانشبنیان و خلاق قرار گرفته است که ۲۲۰۰ متر مربع آن مسقف است. دو سوله نوآوری، در این کارخانه زمینه ساز تبدیل ایده های نوآورانه به محصولات و خدمات ایرانساخت هستند.
شرکتهای فناور و خلاق مستقر در این کارخانه نوآوری، در حوزه های الکترونیک، مکانیک و شیمی مستقر هستند و با انعقاد تفاهم نامه های متعددی با دانشگاه های گیلان، شهرداری رشت و بخش خصوصی این تعداد افزایش خواهد یافت.
فضای کار اشتراکی، فضای کاری اختصاصی از ظرفیتهای این کارخانه نوآوری است. فب لب برای ظرفیت استقرار شتبادهنده های تخصصی با استقرار تجهیزات اختصاص و استفاده از ظرفیت آزمایشگاه های همکار و استفاده از ظرفیت های پارک برای صنعتی سازی و ابزارسازی در نظر گرفته شده است. همچنین کارگاه ابزارسازی برای انجام فعالیت استرتاپ ها در حوزه مکانیک ایجاد شده است.
نویسنده: مهدی غلامی