به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور در نمایشگاه نوآوری صادراتی ایرانساخت در سالن ۳۷A محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران از محصولات محصولات ایرانساخت منتخب حوزههای آب و انرژی بازدید کرد.
ستاری در حاشیه بازدید از محصولات و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در زمینه آب و انرژی اظهار داشت: مردمیسازی و عادلانهسازی یارانهها ضمن آنکه باعث میشود نوآوری توسعه پیدا کند، به تقویت شرکتهای دانشبنیان و خلاق منجر میشود.
وی ادامه داد:در زمینه کشاوری با چالش های زیادی روبه رو هستیم و پرداخت نادرست و نا عادلانه یارانه در این زمینه باعث شده شرکت های دانش بنیان برای ورود به این عرصه با مشکلات جدی مواجه شوند.
ستاری افزود: پرداخت یارانه ها بدون برنامه ریزی جدی و عادلانهسازی، در تمامی حوزهها، مغایر با نوآوری و تحقق اقتصاد دانشبنیان است و حوزه انرژی هم مستثنی نیست و اگر یارانه به درستی پرداخت نشود، بهینه سازی اصلاح الگوی مصرف و توسعه فناوری محقق نمی شود.
ستازی ادامه داد: به طور یک دفعه و یک جا و در زمان کوتا تغییر رویه ممکن نیست ولی با بهرهگیری از راه حلهای میانی و هوشمندانه میتوان ضمن ایجاد زمینه برای رسوخ فناوری و نوآوری به بخشهای مختلف، زمینه را برای رونق هرچه بیشتر شرکتهای دانشبنیان فراهم کرد.
وی در زمنیه تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان را گام مهمی دانست و گفت: این قانون، حاصل ۳ سال کار جدی، مطالعه و بهرهمندی از تجربیات گذشته است که در قالب همکاری و همراهی دستگاههای مختلف به ویژه مجلس شورای اسلامی با معاونت علمی و فناوری به ثمر نشست. مفادی که در این قانون تصویب شده، به توسعه بخشهای مختلف زیستبوم فناوری و نوآوری از بخشهای سرمایهگذاری و زیرساختی تا تولید محصول دانشبنیان و خلاق با استفاده از اختیارات معاونت علمی و فناوری کمک میکند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: اجرائی سازی مفاد این قانون متناسب با ماهیت و وظایف دستگاههای مختلف کشور را یکی از اصلیترین اولویتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و به محض ابلاغ این قانون توسط رییس محترم جمهور، بیش از ۱۲ دستورآلعمل و آیین نامه آماده است که در دستور کار برنامه های اجرایی بخش های محتلف دولت قرار گیرید.
همراستا با بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز پتروشیمی، معاونت علمی و فناوری اقای دکتر ستاری در نمایشگاه دائمی فناوریهای ایرانساخت، طیف متنوعی از دستاوردهای برگزیده شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه آب و انرژی را فعال انرژی را به نمایش درآورده است.
بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزههای، نفت، گاز، پتروشیمی، آب و انرژی از جمعه ۲۳ اردیبهشت ماه دستاوردهایی مانند قرائت کننده های هوشمند کنتورهای خانگی و تجاری و صنعتی، توربین کمپرسور توربو اکسپندر، آزمونهای محصولات و تجهیزات حوزه انرژی، تصفیه کنندههای آب و آلایندههای محیطی، پایشکنندههای محیط زیست، آب و خاک را در این نمایشگاه ارائه کردهاند.
نویسنده: مهدی غلامی