• امروز : چهارشنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - رمضان - 1446
  • برابر با : Wednesday - 19 March - 2025
1

برخی از متحدان آمریکا در نظر دارند بخاطر روسیه اطلاعات کمتری را با واشنگتن اشتراک بگذارند

  • کد خبر : 12345
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰
برخی از متحدان آمریکا در نظر دارند بخاطر روسیه اطلاعات کمتری را با واشنگتن اشتراک بگذارند
برخی از متحدان ایالات متحده در نظر دارند اطلاعاتی را که با واشنگتن به اشتراک می‌گذارند در واکنش به رویکرد آشتی‌جویانه دولت ترامپ در قبال روسیه کاهش دهند.

به گزارش نوفه،چهار منبع آگاه به ان‌بی‌سی نیوز گفتند که برخی از متحدان ایالات متحده در نظر دارند اطلاعاتی را که با واشنگتن به اشتراک می‌گذارند در واکنش به رویکرد آشتی‌جویانه دولت ترامپ در قبال روسیه کاهش دهند.

این منابع که شامل یک مقام خارجی نیز می شود، گفتند که متحدان این اقدام را به دلیل نگرانی در مورد حفاظت از دارایی های خارجی که ممکن است سهواً هویت آنها فاش شود، ارزیابی می کنند.

هر سازمان اطلاعاتی تعهدات خود در قبال عوامل خارجی را مقدس تلقی می کند و متعهد می شود که ماموران را ایمن نگه دارد و از هویت آنها محافظت کند. مقامات سابق گفتند، هر چیزی که این تعهد را به خطر بیندازد، این اعتماد را نقض می‌کند و این می‌تواند باعث شود برخی سرویس‌های جاسوسی از اشتراک‌گذاری اطلاعات با واشنگتن خودداری کنند.

به گفته این منابع، متحدان، از جمله اسرائیل، عربستان سعودی و اعضای به اصطلاح ائتلاف جاسوسی پنج چشم دموکراسی های انگلیسی زبان، در حال بررسی نحوه احتمالاً تجدید نظر در پروتکل های فعلی برای اشتراک گذاری اطلاعات هستند تا روابط گرم دولت ترامپ با روسیه را در نظر بگیرند.

یک منبع آگاه گفت: «این گفتگوها از قبل در حال انجام است.

به گفته این منابع، با این حال هیچ تصمیم یا اقدامی اتخاذ نشده است.

این منابع گفتند که این بررسی بخشی از بررسی گسترده‌تر طیف روابط با واشنگتن در میان بسیاری از متحدان ایالات متحده، از جمله دیپلماسی، تجارت و همکاری نظامی و همچنین موضوعات اطلاعاتی است.
مفاهیم تاریخی

یک مقام غربی گفت: اگرچه میزان تغییر سیاست ایالات متحده در قبال روسیه نامشخص است، اما متحدان در حال بررسی پیامدهای احتمالی آن چیزی هستند که می تواند یک تغییر تاریخی باشد.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی در مورد محدودیت احتمالی متحدان برای اشتراک‌گذاری با ایالات متحده، گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به دشمنان آمریکا «روشن» است.

برایان هیوز، سخنگوی برایان هیوز در ایمیلی گفت: «ایالات متحده دارای قابلیت‌های اطلاعاتی بی‌رقیب است و دقیقاً به همین دلیل است که ابتکارات اشتراک‌گذاری اطلاعاتی مانند پنج چشم وجود دارد».

وی افزود: «رئیس‌جمهور ترامپ به تمام تهدیداتی که دشمنان ما علیه امنیت ملی ما ایجاد می‌کنند، چشم پوشی می‌کند و با هر متحد یا شریکی که دنیای خطرناکی را که پس از سال‌های فاجعه‌بار بایدن به ارث رسیده است، درک کند، همکاری خواهد کرد.

مقامات دولت و برخی از قانونگذاران جمهوری خواه از رفتار ترامپ با روسیه به عنوان تاکتیکی برای کشاندن مسکو به میز مذاکره و دستیابی به یک توافق صلح که به جنگ بی ثبات کننده در اروپا پایان می دهد، دفاع کرده اند. اما بی اعتمادی به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، افسر کهنه کار KGB، در میان متحدان ایالات متحده همچنان بالاست.

علناً، متحدان دیرینه ایالات متحده این موضوع را کم اهمیت جلوه دادند. بریتانیا، مهمترین شریک اطلاعاتی ایالات متحده، گفت که هیچ برنامه ای برای کاهش همکاری اطلاعاتی با ایالات متحده ندارد.

سخنگوی دولت بریتانیا در ایمیلی گفت: «ایالات متحده نزدیک‌ترین متحد بریتانیا است و ما به همکاری نزدیک در زمینه‌های دفاعی، اطلاعاتی و امنیتی ادامه خواهیم داد». “هر گونه پیشنهاد در غیر این صورت کاملاً نادرست است.”

سرویس اطلاعات امنیتی کانادا در بیانیه‌ای اعلام کرد که روابط قوی با آژانس‌های متعدد ایالات متحده دارد که «طولانی و انعطاف‌پذیر هستند».

در ادامه این بیانیه آمده است: «کانادا عمیقاً برای شراکت خود با ایالات متحده ارزش قائل است و ما معتقدیم که ادامه همکاری قوی امنیت ملی ما به نفع هر دو کشور است.»

یک مقام اسرائیلی همچنین از اتحاد خود با ایالات متحده تمجید کرد و گفت: همکاری بین اسرائیل و ایالات متحده در هر سطحی، از جمله به اشتراک گذاری داده های اطلاعاتی حیاتی، مانند همیشه قوی و محکم است.

مقامات نیوزلند، استرالیا و عربستان سعودی به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

برخی از مقامات کشورهای متحد که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند تا در مورد موضوعات حساس اطلاعاتی صحبت کنند، این ایده را که سیاست های ترامپ در مورد روسیه باعث اختلال در اشتراک اطلاعات ده ها سال قبل می شود، نادیده گرفتند. آنها خاطرنشان کردند که اطلاعات را می توان به روش هایی به اشتراک گذاشت که از منابع و روش ها محافظت کند.

اما برخی از افسران سابق اطلاعاتی ایالات متحده می گویند که نگران این هستند که دولت ترامپ ممکن است تصمیم بگیرد که مجموعه اطلاعاتی با هدف روسیه را کاهش دهد، زیرا ایالات متحده ممکن است دیگر روسیه را به عنوان یک تهدید اصلی نبیند.

برای مثال، دولت اشاره کرده است که ممکن است اولویت بیشتری را برای مقابله با کارتل های مواد مخدر از مکزیک و سایر کشورهای منطقه قائل شود. در حال حاضر، وزارت دفاع منابع بیشتری از جمله تیمی از تحلیلگران را در مرز جنوبی مستقر کرده است. و سیا به عنوان بخشی از این تلاش، پروازهای نظارتی هواپیماهای بدون سرنشین را بر فراز مکزیک راه اندازی کرده است.

تصمیم ترامپ در این هفته برای توقف کمک‌های اطلاعاتی به اوکراین، همراه با کمک‌های نظامی، نگرانی‌ها را در میان متحدان تقویت کرده است. مقامات سابق می گویند که همکاری اطلاعاتی با کیف – که از زمان حمله اولیه روسیه به اوکراین در سال ۲۰۱۴ توسعه یافته است – به نفع واشنگتن و کیف بوده است و اوکراین بینش های ارزشمندی درباره روسیه ارائه می دهد.

متحدان پنج چشم (بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزلند) و سایر شرکای ایالات متحده در بررسی اینکه آیا به اشتراک گذاری اطلاعاتی نیاز دارند یا خیر، باید در صورت کاهش همکاری با واشنگتن، خطرات امنیت ملی خود را در نظر بگیرند.
نگرانی های امنیت سایبری

اما اقدامات اخیر دولت ترامپ در مورد امنیت سایبری نیز نگرانی‌ها را در مورد تعامل دولت با مسکو افزایش داده است.

به گزارش ان بی سی نیوز، پیت هگزت، وزیر دفاع ماه گذشته به فرماندهی سایبری ایالات متحده دستور داد تا عملیات تهاجمی سایبری و عملیات اطلاعاتی علیه روسیه را متوقف کند. مشخص نیست این سفارش تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

و در یک سخنرانی در یک کارگروه سازمان ملل در مورد امنیت سایبری در ماه گذشته، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه، لیزل فرانتس، هیچ اشاره ای به روسیه به عنوان یک تهدید سایبری بزرگ نکرد و تنها به چین و ایران اشاره کرد.

برای سال‌ها، از جمله در دوره اول ترامپ، دولت‌های جمهوری‌خواه و دموکرات روسیه را یکی از پیچیده‌ترین و خطرناک‌ترین تهدیدها برای امنیت سایبری آمریکا توصیف کرده‌اند.

در حالی که ترامپ و معاونانش برخی از صحبت های روسیه در مورد جنگ اوکراین را تکرار می کنند و ابراز امیدواری می کنند روابط ایالات متحده با مسکو را گسترش دهند، مقامات اطلاعاتی سابق می گویند دولت ممکن است حتی برخی از اطلاعات حساس را با مسکو به اشتراک بگذارد.

چندین افسر سابق اطلاعاتی ایالات متحده گفتند که آنها و همکارانشان که هنوز در دولت هستند عمیقاً نگران پیامدهای احتمالی تغییر دولت به سمت روسیه هستند که در آن ممکن است مسکو دیگر به عنوان یک دشمن تلقی نشود.

یک مقام سابق اطلاعاتی گفت: «مردم بسیار نگران هستند.

اتحاد نیرومند

ائتلاف پنج چشم بدون شک مهیب ترین اتحاد جاسوسی در جهان است. همکاری اطلاعاتی بین اعضای آن عمیقاً جا افتاده است و به دهه ۱۹۴۰ می رسد و مقامات آن را کمک به مقابله با شوروی در طول جنگ سرد و خنثی کردن توطئه های تروریستی در دهه های اخیر می دانند.

یک مقام سابق اطلاعاتی گفت که اشتراک تصاویر ماهواره ای و اطلاعات استراق سمع بین اعضای اتحاد گسترده، بسیار یکپارچه و «تقریباً خودکار» است.

مقامات سابق گفتند که از بین بردن جنبه فنی همکاری ائتلاف پیچیده و دشوار خواهد بود. چندین مقام اطلاعاتی سابق گفتند که سناریوی محتمل‌تر می‌تواند باعث شود دولت‌های متحد برخی اطلاعات را از منابع انسانی یا تحلیل‌هایی که می‌تواند باعث اصطکاک با کاخ سفید شود، دریغ کنند.

نماینده جیسون کرو، دی کولو، عضو کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان و کمیته های خدمات مسلح، گفت که عمیقاً از “چرخش سریع دولت ترامپ به سمت کرملین” و گزارش های رسانه ها مبنی بر عقب نشینی فرماندهی سایبری ایالات متحده از عملیات سایبری علیه روسیه نگران است.

کرو در مصاحبه ای گفت: “روسیه یک دشمن است و مانند همیشه به دنبال فرصت هایی برای ایجاد اختلاف و ایجاد مشکل برای آمریکایی ها و دولت است، بنابراین هرگونه توقف یا عقب نشینی از عملیات ما می تواند فاجعه بار باشد.”

اقدامات دولت در زمینه امنیت سایبری این گمانه زنی را تقویت کرده است که واشنگتن و مسکو ممکن است به تفاهم غیررسمی برای عقب نشینی از عملیات دیجیتال تهاجمی برای کاهش تنش ها و باز کردن راه برای دیپلماسی بیشتر دست یابند.

امیلی هاردینگ، یک مقام سابق اطلاعاتی، گفت: ممکن است دولت ترامپ و روسیه با “تنش زدایی سایبری” موافقت کرده باشند. اما هاردینگ و دیگر مقامات اطلاعاتی سابق هشدار دادند که در گذشته، تلاش‌های ایالات متحده برای ایجاد همکاری محدود با روسیه، کرملین یک شریک غیرقابل اعتماد است.

هاردینگ، مدیر برنامه اطلاعات، امنیت ملی و فناوری در اندیشکده مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن، گفت: «این در تئوری خوب به نظر می‌رسد». من فکر می کنم سوال بعدی این است که آیا شما فکر می کنید روسیه واقعاً به آن پایبند خواهد بود یا خیر.
مرکزی برای مجرمان سایبری

یک مشکل عمده برای تنش زدایی سایبری با مسکو، وضعیت روسیه به عنوان مرکز مجرمان سایبری است که آمریکایی ها را هدف قرار می دهند. روسیه شهروندان خود را مسترد نمی کند و تا حد زیادی از همکاری با آژانس های مجری قانون ایالات متحده در هنگام شناسایی هکرهایی که به مشاغل، بیمارستان ها و شبکه های دولتی آمریکایی حمله می کنند خودداری کرده است.

یکی از نگرانی‌های خاص باج‌افزاری است که در آن هکرها، اغلب باندهای جنایی روسی زبان، نرم‌افزارهای مخرب را برای قفل کردن شبکه‌های کامپیوتری و درخواست پرداخت به کار می‌گیرند.

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط شرکت امنیت سایبری Emsisoft، حملات شناخته شده به بخش عمومی ایالات متحده که اغلب به روسیه مرتبط است، تا سال ۲۰۲۴ به طور پیوسته افزایش یافته است.

ائتلاف بیمه‌گر امنیت سایبری در گزارشی که در ماه اکتبر منتشر شد دریافت که حملات باج‌افزاری در سراسر جهان در سال گذشته به طور میانگین ۳۵۳۰۰۰ دلار برای شرکت‌ها هزینه داشته است. در برخی موارد، باج افزارهای باج افزار به ارتباط با اطلاعات روسیه اشاره کرده اند.

فیلیپ رینر، مدیر عامل موسسه امنیت و فناوری، یک اندیشکده در سانفرانسیسکو که بر سیاست امنیت سایبری تمرکز دارد، به NBC News گفت که هرگونه توافق جدید با روسیه باید کرملین را متقاعد کند که مجرمان سایبری خود را که آمریکایی ها را هدف قرار می دهند مهار کند، زیرا آنها به ندرت با عواقب قانونی در روسیه مواجه می شوند.

رینر گفت: «هر گونه تعاملی که دولت ترامپ برای عادی سازی روابط پیرامون سایبری دارد، باید تروریسم اقتصادی را که روسیه از طریق باج افزارهای باج افزار درگیر می کند، در نظر بگیرد. “این باید عاملی در هر مذاکره کلی باشد.”

رؤسای جمهور قبلی ایالات متحده از هر دو طرف تلاش کرده اند روابط خود را با روسیه “بازنشانی” کنند و به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد تهدیدهای مشترک با مسکو پرداخته اند. پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، رئیس جمهور جورج دبلیو بوش از سازمان های جاسوسی ایالات متحده خواست تا همکاری احتمالی با روسیه را در زمینه تهدیدات تروریسم دنبال کنند. یک مقام سابق اطلاعاتی گفت، اما این تلاش “سریع به جایی نرسید”.

به گفته مقامات سابق، روس ها علاقه ای به اشتراک گذاری اطلاعات حساس درباره گروه های تروریستی نداشتند.

در مقاله ای در سال ۲۰۲۰ در واشنگتن پست، افسر سابق سیا، جان سیفر و دیگر همکاران سابقش توضیح دادند که چگونه تلاش ها برای افزایش همکاری با سرویس های جاسوسی مسکو بارها شکست خورده است.

آنها نوشتند: «در داخل سیا، ما اغلب به شوخی می گفتیم که از نظر پوتین، برد-برد یعنی من شما را دو بار شکست دادم. نیت خیر طرف آمریکایی بارها و بارها ثابت شده که در بهبود روابط بیهوده بوده است.»

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=12345

ثبت دیدگاه