• امروز : دوشنبه - ۲۶ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - ذو الحجة - 1446
  • برابر با : Monday - 16 June - 2025
3

پس از اعمال تعرفه توسط ترامپ بورس تمام دنیا سقوط کرد

  • کد خبر : 12607
  • ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۷
پس از اعمال تعرفه توسط ترامپ بورس تمام دنیا سقوط کرد
ضربه چکشی تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، یک شبه در سرتاسر جهان در سرتاسر شاخص‌های اصلی اروپا و آسیا طنین‌انداز شد، جایی که بازارها به حمام خون باز شدند و قطع کننده‌های مدار خودکار در برخی نقاط برای متوقف کردن سقوط سهام فعال شدند.

به گزارش نوفه،در حالی که آشفتگی مالی که هفته گذشته پس از اعلام تعرفه‌های شوک دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا آغاز شد، روز دوشنبه سقوط کرد.

S&P 500 با افت ۴ درصدی، وارد محدوده “بازار نزولی” شد زیرا رسماً از بالاترین سطح اخیر خود به زیر ۲۰ درصد سقوط کرد. نزدک با تکنولوژی سنگین بیش از ۴٫۵ درصد کاهش یافت. داو جونز Industrial Average 3.78 درصد یا ۱۲۰۰ واحد از دست داد.

ضربه چکشی تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، یک شبه در سرتاسر جهان در سرتاسر شاخص‌های اصلی اروپا و آسیا طنین‌انداز شد، جایی که بازارها به حمام خون باز شدند و قطع کننده‌های مدار خودکار در برخی نقاط برای متوقف کردن سقوط سهام فعال شدند.

حتی قیمت بیت کوین که در روز جمعه نشانه هایی از مقاومت در برابر رکود گسترده تر بازار را نشان داد، تا ۱٫۲ درصد کاهش یافت. در آخر هفته، بیش از ۷ درصد کاهش یافت.

شاخص اصلی نفت خام ایالات متحده به پایین ترین قیمت خود از آوریل ۲۰۲۱ سقوط کرد، قبل از اینکه اندکی برگشت و در حدود ۶۳ دلار در هر بشکه متزلزل شد.

این کاهش به این معنی است که احتمالاً یک روز وحشی دیگر در انتظار سرمایه گذاران است که معاملات در ایالات متحده به طور رسمی باز شود. چنین ضررهایی در کنار سقوط آزاد دو روزه هفته گذشته است که ۶٫۶ تریلیون دلار از بازار را از بین برد.

تشنج در بازارهای مالی پاسخی به اعمال تعرفه‌ها نبوده است – اکثر دولت‌های ریاست‌جمهوری آن‌ها را به شکلی وضع کرده‌اند – بلکه پاسخی به مقیاس پیشنهادی دولت ترامپ بوده است.

ترامپ به جای مالیات بر واردات، به دنبال برهم زدن نظم اقتصادی کامل مبتنی بر تجارت آزاد و گذار ایالات متحده به یک اقتصاد خدمات محور از یک اقتصاد متمرکز بر تولید بوده است.

هزینه بازگشت ایالات متحده به یک اقتصاد مبتنی بر تولید و صادرات محور عملاً غیرقابل محاسبه است، زیرا احتمالاً استاندارد زندگی نسبتاً پایین‌تری را برای اکثر ساکنان ایالات متحده برای مدت زمان نامعلومی به همراه خواهد داشت زیرا دستمزدها برای رقابت با سایر نقاط جهان کاهش می‌یابد.

ترامپ همچنان به نشان دادن قصد کمی برای عقب نشینی از پیشنهادهای خود در روز دوشنبه اشاره کرد.

او صبح امروز در پستی در رسانه‌های اجتماعی سعی کرد استراتژی خود را موفقیت آمیز نشان دهد و به کاهش قیمت نفت و مواد غذایی و کاهش نرخ بهره اشاره کرد و در عین حال به نادرستی ادعا کرد که “تورمی وجود ندارد” و از فدرال رزرو خواست تا نرخ‌ها را کاهش دهد.

او همچنین به انتقاد از چین به دلیل “سوء استفاده” از ایالات متحده ادامه داد.

او نوشت: «رهبران» گذشته ما مقصر هستند که اجازه دادند این اتفاق و خیلی چیزهای دیگر برای کشور ما بیفتد.

در واقع، کاهش قیمت‌ها که ترامپ به آن اشاره کرد تا حد زیادی تابعی از تضعیف رشد اقتصادی بوده است.

در حالی که نشانه‌هایی از فعالیت کندتر با کاهش دولت بایدن وجود داشت، محیط تجاری نامطمئنی که ترامپ با اعمال تعرفه‌های پر هرج و مرج ایجاد کرده بود، به کاهش احساسات مصرف‌کننده و کسب‌وکار کمک کرد، در حالی که رشد کلی قیمت همچنان ادامه دارد.

در نتیجه آن تورم سرسخت، نرخ استقراض مصرف‌کننده در واقع اندکی تغییر کرده است – که در تضاد با ادعای ترامپ است. و در حالی که نرخ های استقراض دولت کاهش قابل توجهی را نشان داده است، این کاهش نیز نتیجه سرمایه گذارانی است که در میان چشم انداز رشد کندتر به دنبال دارایی های امن هستند.

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره سقوط بازار اواخر روز یکشنبه در ایر فورس وان، گفت که گاهی اوقات لازم است «دارو مصرف کنیم» و او عمداً مهندسی فروش در بازار را انجام نداده است – این در تضاد با پیام TikTok است که او پست کرد و سپس در آخر هفته دوباره پست کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای که روز یکشنبه منتشر کرد، یادداشت کوتاهی را منتشر کرد که در آن برنامه ترامپ برای پایان دادن به «سیاست‌های جهانی‌گرایانه تخریب اقتصادی که مشاغل و صنایع آمریکایی را به زیان کارگران آمریکایی به خارج از کشور فرستاده است» را تشریح کرد.

تعرفه های پایه ۱۰ درصدی ترامپ از روز شنبه اجرایی شد و ده ها کشور از روز چهارشنبه با تعرفه های به اصطلاح متقابل بالاتری مواجه شدند. چین روز جمعه اعلام کرد پس از افزایش تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی از ۲۰ درصد به حداقل ۵۴ درصد، از روز پنج‌شنبه بر تمامی کالاهای وارداتی از ایالات متحده تعرفه ۳۴ درصدی اعمال خواهد کرد.

تحلیلگران گلدمن ساکس در آخر هفته نوشتند که “جعبه پاندورا تعرفه باز شده است” و افزودند که اقدام ایالات متحده به ویژه علیه چین “به طور قابل توجهی بالاتر از مورد قبلی اقتصاددانان ما بود و بیشتر سرمایه گذاران انتظار داشتند.”

در حالی که کابینه ترامپ پشت سر او قرار گرفته است، اجماع قاطع در میان اقتصاددانان و مدیران تجاری برجسته این بوده است که تعرفه ها یک اشتباه است.

یکی از منابع شگفت‌انگیز انتقاد ایلان ماسک بود که روز شنبه پیتر ناوارو، مشاور ارشد تجارت و تولید کاخ سفید را مورد انتقاد قرار داد. ناوارو روز یکشنبه در مصاحبه ای گفت که ماسک “به سادگی از منافع خود محافظت می کند.”

اما مشخص نیست که منافع ماسک به ویژه با منافع هر یک از بسیاری از مشاغلی که به سیستم اقتصادی جهانی مدرن و زنجیره‌های تامین فرامرزی آن متکی هستند متفاوت باشد. تسلا، همراه با اسپیس ایکس، ماه گذشته نامه‌ای ارسال کرد که در آن به نماینده تجاری ایالات متحده در مورد تأثیر تعرفه‌ها و تهدیدات تلافی جویانه بر قیمت نهایی خود هشدار داد.

ترامپ روز یکشنبه از انتقاد از ماسک خودداری کرد، زمانی که یک خبرنگار از وی در مورد درخواست ماسک برای صفر کردن تعرفه بین ایالات متحده و اروپا پرسید.

پیش از آغاز معاملات آتی عصر یکشنبه، دن ایوز، مدیر عامل گروه مالی Wedbush Securities، پیش‌بینی قیمت سهام تسلا را تا ۴۳ درصد و برای اپل تا ۲۳ درصد کاهش داد.

او نوشت: «تشریح درد اقتصادی ناشی از این تعرفه‌ها سخت است و اساساً می‌تواند صنعت فناوری ایالات متحده را به یک دهه به عقب برگرداند در حالی که چین در حال پیشرفت است.

بیل آکمن، سرمایه گذار صندوق سرمایه گذاری، که از حامیان سرسخت مبارزات انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ است، در ایکس پست کرد که اگر رئیس جمهور به مسیر فعلی خود ادامه دهد، “ما به سمت یک زمستان هسته ای اقتصادی و خودساخته پیش می رویم و باید شروع کنیم به پایین آمدن.”

در این میان، حداقل یکی از غول‌های بانکی پیش‌بینی می‌کند که بیکاری از ۴٫۲ درصد به ۵٫۳ درصد برسد و اقتصاد منقبض شود.

تحلیلگران جی‌پی مورگان روز جمعه به مشتریان نوشتند که «نیش قیمت‌های بالاتری که در ماه‌های آینده انتظار داریم ممکن است شدیدتر از افزایش تورم پس از همه‌گیری باشد».

اوایل دوشنبه، جیمی دیمون، مدیرعامل جی پی مورگان، نامه سالانه خود را به سهامداران منتشر کرد و خواستار رفع سریع بن بست تعرفه ها شد و در عین حال درباره محیط تورمی کلی در اقتصاد هشدار داد.

دیمون گفت: «هر چه در مورد دلایل قانونی تعرفه‌های جدید اعلام‌شده فکر کنید – و البته برخی از آنها وجود دارد – یا تأثیر بلندمدت، خوب یا بد، احتمالاً تأثیرات کوتاه‌مدت مهمی خواهد داشت.» با افزایش هزینه های ورودی و افزایش تقاضا برای محصولات داخلی، احتمالاً شاهد نتایج تورمی نه تنها بر روی کالاهای وارداتی، بلکه بر قیمت های داخلی خواهیم بود.

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=12607

ثبت دیدگاه