به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه شرکت های دانش بنیان برای ورود به صنعت اسباببازی به عنوان یک حوزه فرهنگساز و مؤثر برای کودکان و نوجوانان تشویق می شوند.
اهمیت به صنعت اسباب بازی باعث افزایش اشتقال و رونق کارگاه های کوچک می شود و باعث ایجاد و توسعه خلاقیت در تولید اسباب بازی های ایرانی با استفاده از مفاهیم فرهنگی و هنری ایرانی و بومی می شود.
صنعت اسباب بازی یکی از قدیمی ترین صنایع در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی است و امروزه درآمد بالایی در سطح جهان دارد و علاوه بر اهمیت آن از جهت فرهنگی، از لحاظ اقتصادی و تجاری هم اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
صنعت اسباب بازی می تواند به حفظ فرهنگ اسلامی و ایرانی، تقویت روحیه مهربانی، نوع دوستی و رفاقت، تبلیغ و معرفی قهرمانان ملی و شخصیتهای اجتماعی، تقویت خلاقیت، یادگیری و اکتشاف و روحیه بازی کودکان کمک کند که در حین بازی با این مضامین آشنا شوند.
توجه به این صنعت نه تنها به تفکر اقتصادی بلکه به تفکر راهبردی، جهت سرمایه گذاری بر روی آینده سازان کشور و حفظ آنان در برابر تهدیدات فرهنگ بیگانه کمک میکند.
طبق آمار و ارقام منتشر شده، گردش مالی صنعت اسباب بازی سالانه ۳۰۰ میلیون دلار است که از این بازار بزرگ فقط بین ۳۰ تا ۳۵درصد مربوط به تولید داخل و بقیه بازار از محل واردات رسمی و یا غیررسمی تأمین میشود.
به همین منظور ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری شرکتهای خلاق تصمیم به سازماندهی صنایع فرهنگی کردند تا باعث افزایش تولید در این حوزه شود.
برای توسعه فناوری های اسباب بازی در کشور، ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با همکاری دبیرخانه شورای نظارت اقدام به تهیه کتاب فناورهای اسباب بازی در کشور کردند.
چاب این کتاب به منظور توسعه فناوریهای صنایع فرهنگی، شناسایی فناوری در حوزه راهبردی اسباببازی و ترسیم درخت فناوری، تهیه و تدوین شده است و هدف از نشر کتاب فناوریهای اسباببازی، معرفی ظرفیتهای موجود در صنعت اسباببازی برای سرمایهگذاران بخش خصوصی در داخل و خارج از کشور است.
بازی با توجه به گردش مالی بسیار زیاد صنعت اسباببازی در کشور، بخش تولید آن از ظرفیت فراوانی برخوردار است، صنعت نوپای اسباببازی برای حرکت در مسیر پویایی نیازمند تدوین سیاستهای زیر بنایی و تصویب قوانین حمایتی است.
نویسنده: مهدی غلامی