به گزارش خبرنگار ما، رئیسجمهور در دیدار نخبگان، نمایندگان اقشار، علما و ایثارگران ایلام گفت:
[با برشمردن ظرفیتهای استان ایلام و ۴۳۰ کیلومتر ارتباط استان با عراق]: مرز، یک تهدید نیست بلکه فرصت بسیار خوب اقتصادی برای ارتباط مردم دو کشور همسایه با ریشههای فرهنگی و اعتقادی مشترک است.
باید کریدور ریلی استان در کنار آزادراه های مواصلاتی با عراق تکمیل شود و این کار میتواند ضمن فراهم کردن زمینه گسترش صادرات به کشور عراق، رفاه و آسایش زائران را هم به همراه داشته باشد.
سهم ایران در تجارت منطقه بسیار پایین و در حدود دو درصد است و رقم ۲۰ میلیارد دلار کنونی در تجارت منطقهای کشورمان میتواند با اقدام جهادی از جانب تولیدکنندگان، صادرکنندگان و دولت با تکمیل زیرساختها، به راحتی به ۴۰، ۵۰ میلیارد دلار برسد.
استان ایلام و منطقه مهران به نوعی بابالحسین و مسیر تردد عاشقان اباعبداللهالحسین _علیهالسلام_ است و گامهای خوبی برای تجهیز این منطقه برداشته شده اما این گامها مقدماتی است و باید با توجه به اشتیاق عظیم ملت ایران برای زیارت اقدامات گستردهای انجام شود.
تجهیز زیرساختهای اربعین در استان ایلام میتواند به توسعه اقتصاد گردشگری، رفع بیکاری و ایجاد اشتغال برای جوانان استان بینجامد.
دولت حتما رتبهبندی فرهنگیان را با جدیت پیگیری میکند و بی تردید معلمان عزیز نباید دغدغه معیشت داشته باشند.
دولت به مناطق محروم در سطح استانها توجه ویژه خواهد داشت و مناطقی که به هر دلیلی به آنها توجه لازم نشده است، مورد توجه ویژه قرار میگیرد تا عقبماندگیها جبران شود.
در ادامه حجت الاسلام رئیسی، [با اشاره به محدودیتهای ایجاد شده برای حضور زائران اربعین حسینی از جانب دولت عراق]: دولت عراق ابتدا ۳۰ هزار نفر زائر و سپس با پیگیریهای انجام شده ۶۰ هزار نفر را پذیرفت و به هر میزان که دولت عراق آمادگی پذیرش زائر داشته باشد، امکان اعزام زائران اربعین وجود دارد اما باید حتما شرایط دولت میزبان را رعایت کنیم.
کسانی که به رغم مقررات اعلام شده، برای زیارت اربعین به استان ایلام آمدهاند حتما باید تکریم شوند و تغذیه و سرپناه برای این عزیزان فراهم شود تا به محل زندگی خود بازگردند.
در این جلسه شماری از منتخبان استان، دیدگاهها، دغدغهها و پیشنهادهای خود را با رئیس جمهور در میان گذاشتند.