• امروز : یکشنبه - ۳۰ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - رجب - 1446
  • برابر با : Sunday - 19 January - 2025
10
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور

ضرورت ایجاد شبکه ملی ساخت و تامین با کمک دانش بنیان‌ها

  • کد خبر : 4077
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۰
ضرورت ایجاد شبکه ملی ساخت و تامین با کمک دانش بنیان‌ها
فناوری در مراکز نوآوری بزرگ میسر است و این مراکز مسائل خود را به شرکت های دانش بنیان ارائه می‌کنند تا این مجموعه ها وارد تولید فناوری شوند و محصول یا خدماتی برای حل مسائل و مشکلات مطرح شده تولید و یا عرضه کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران با حضور روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و اقتصاد دانش بنیان آغاز شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این رویداد فناورانه که هدف آن وارد کردن فناوری و آسان کردن ورود شرکت های دانش بنیان به صنعت نفت برای رفع چالش ها و شناسایی فرصت ها برگزار شد اظهار داشت: حرف از فناوری باید در حوزه مفاهیم واقعی و کمک کننده به پیشرفت کشور باشد و باید از  تعاریف انتزاعی پرهیز کرد یعنی باید باور داشته باشیم که می‌توانیم چون علم و فناوری تنها حوزه ای است که ارزش افزوده آن چندین برابر دیگر حوزه ها است و صنعت نفت هم به عنوان یکی از صنایع مهم و راهبردی از این امر مستثنی نیست.

دهقانی فیروز آبادی ادامه داد: مدیران فعلی صنعت نفت ثابت کرده اند که به ارزش آفرینی و ایجاد ثروت و ارزش از فناوری باور دارند و توافقات کلانی میان معاونت علمی و وزارت نفت برای تامین تجهیزات و قطعات کاربردی در این صنعت منعقد شده است که تاثیر زیادی در توسعه فناورانه این صنعت، خوداتکایی کشور و ایجاد بازار برای شرکت های دانش بنیان خواهد داشت.

دهقانی همچنین گفت: در دنیا وقتی از مرکز نوآوری حرف می زنیم از صنعتی یاد می کنیم که برای رقابت پذیر کردن محصولات و خدمات خلق نوآوری می کند. در صنایع بزرگ و مادر نیاز داریم از مربیان و منتورهایی استفاده کنیم که سالیان سال در این صنایع تلاش و تجربه کسب کرده اند. شاید جوانان بتوانند در اقتصاد دیجیتال مربی گری و هدایت گری کنند اما در صنایعی چون نفت باید از متخصصان و صاحبان تجربه آن برای منتوری استفاده کنیم.

وی افزود: پیشرفت صنایع که با نوآوری حاصل می‌شود در مراکز صنعت شکل می‌گیرد و نوآوری هم به معنای ترکیب خلاقانه و هنرمندانه چند فناوری است که به تولید محصول جدید و کارا منجر می‌شود. صنعتی که با مشکل و موانعی مواجه است زودتر و در اول کار با این مفهوم نوآوری مواجه است و در نهایت نوآوری به یک طرح خلاقانه منجر می‌شود که پاسخ گوی نیازهای واقعی صنایع خواهد بود.

دهقانی فیروز آیادی گفت: فناوری در مراکز نوآوری بزرگ میسر است و این مراکز مسائل خود را به شرکت های دانش بنیان ارائه می‌کنند تا این مجموعه ها وارد تولید فناوری شوند و محصول یا خدماتی برای حل مسائل و مشکلات مطرح شده تولید و یا عرضه کنند.

معاون علمی ریاست جمهوری در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه افزود: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی می‌توانند نیازهای شرکت های دانش بنیان به تحقیق علمی برای تولید محصول و یا ارائه خدمات کمک کنند. در زنجیره ارتباط صنعت به دانشگاه به ۴ بازیگر نیازمندیم، صنعت، مرکز نوآوری، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها این بازیگران هستند.

وی در خصوص صنعت نفت و نیاز به استفاده از شرکت های دانش بنیان برای تسهیل و سرعت بخشی به مشکلات این حوزه افزود: در صنعت نفت روش های عرضه محور پاسخ گو نیست و باید از تجربه و توان متخصصان و افراد با تجربه این صنعت استفاده کرد و مراکز نوآوری بزرگ و واقعی ایجاد کرد که خصوصی یا شبه خصوصی هستند. این مراکز پل ارتباطی میان صنعت و شرکت های دانش بنیان محسوب می شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری افزود: در سال های اخیر شرکت های دانش بنیان تلاش های زیادی برای تولید محصولات و ارائه خدمات کشیده اند و مانند واگن های حمل بار هستند و ما وظیفه داریم فعالیت آنها را ریل گذاری کنیم. برای انجام این کار باید غول هاب فناوری را در صنایع بزرگ ایجاد کرد تا بتوانند شرکت های دانش بنیان را در مسیر درست هدایت و راهنمایی کنند و مشکلات آنها را شناسایی کرده و به آنها منعکس کنند تا راهکارهای جدید و فناورانه برای حل و رفع موانع و چالش ها ارائه کنند. برای این کار باید ار اساتید و محققان و دانشجویان مستعد و با انگیزه استفاده نمود.

نویسنده: مهدی غلامی

لینک کوتاه : https://nofeh.ir/?p=4077

ثبت دیدگاه