به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نوفه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری آقای دکتر روح الله دهقانی فیروزابادی در خانه نوآوری و فناوری ایران در نمایشگاه بین المللی از نمایشگاه توانمندیها و محصولات دانشبنیان حوزه صنایع دریایی حضور پیدا کردند و از دستاوردهای فناورانه ایرانساخت بازدید و رونمایی کرد.
دهقانی فیروزابادی در حاشیه نمایشگاه بین المللی از نمایشگاه توانمندیها و محصولات دانشبنیان حوزه صنایع دریایی اظهار داشت: حوزه دریایی یکی از حوزههای بزرگ و وسیعی است متاسفانه در سالهای گذشته توجه مطلوبی به آن نشده است.
وی افزود: برای بزرگ شدن اقتصاد باید از صنایع دریا و دریا استفاده کرد مانند اقتصادهای بزرگ و حمل نقل دریایی هم یکی از پر رونقترین و پر بازارترین اقتصادهای جهان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در خصوص اهمیت به اقتصاد دریایی در کشور گفت: پاسخ به سوالی که شرکت های دانش بنیان به چه میزان توانستند نیازهای صنعت دریایی را برطرف کنند این است که با نقطه مطلوب و گستردگی محصولات در این صنعته فاصله زیادی داریم.
وی ادامه داد: این حوزه به خاطر فرصتهای اقتصادی و دانش بنیانی و نیاز بالا حجم بزرگی از بازار شرکتها را تشکیل میدهد.
فیروزابادی افزود: گستردگی این حوزه و نیازهای بالا نیازمند تلاش زیاد شرکتهای دانش بنیان برای رفع نیازها، هنوز کم است و باید تلاش های بیشتری برای حل مشکلات انجام داد.
وی گفت: در دوره جدید معاونت علمی، برنامههای جدی در تمامی بخشهاس اقتصاد دریا به طور خاص در بحث حمل و نقل دریایی داریم و امیدواریم در سالهای آینده شرکت های دانش بنیان در این زمینه ها رونق و توسعه بیشتری بدست بیاورند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر ابزارهای حمایتی گفت: یکی از ابزارهای حمایتی تولید بار اول است که شرکت هایی که برای بار اول محصولی را تولید میکنند میتوانند بدون انجام بوروکراسیها و برگزاری مناقصات، با کارگروه تولید بار اول، قرارداد منعقد کنند.
دهقانی فیروز آبادی ادامه داد: علاوه بر آن همه محصولاتی که در کشور تولید شده و دارای تضمین خرید باشند، از سوی معاونت علمی تامین سرمایه در گردش و حمایت خواهند داشت. همچنین فناوریهای مورد نیاز کشور که تولید شده و ترند روز دنیا نیز باشند، از حمایتهای معاونت علمی برخوردار خواهند شد.
در این مراسم روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از این محصولات بازدید کرد و با مدیران عامل گفتگو کرد:
* نشانگر رسوب
* حسگر اندازهگیری تیرگی آب که یک ابزار مناسب برای پایش پیوسته فرآیندهای آزمایشگاهی در محیط های آبی کاربرد دارد.
* سیستم شناسایی خودکار ساحلی
از اصلیترین سیستمهای مورد نیاز در تمام بنادر کشور است که افزایش ایمنی و جلوگیری از برخورد و تصادم کشتیها در دریا را به دنبال دارد، ضمن آنکه موجب تسهیل مدیریت ترافیک بنادر و ناوبری میشود.
* خدمات آنلاین حمل و نقل دریایی
این سامانه، خدمات حمل و نقل آنلاین کشتیرانی را اجرایی میکند.
* باز طراحی و تغییر نسبت گیربکس دریایی ZF با توان ورودی ۱۶۸۰ کیلو وات و دور ۲۱۰۰rpm
* زیر سطحی دو منظوره
این زیر سطحی به منظور بازرسی و نظارت خطوط لوله انتقال نفت، گاز و اینترنت برای عمق ۴۰ متر ساخته شده است و از قابلیت مانیتورینگ از سطح آب برخوردار است.
* ربات کاوشگر آرتمیس
با ۴ موتور پیشران و ۶ درجه آزادی است و مجهز به هوش مصنوعی برای مسیریابی و تشخیص اجسام است.
* طراحی و تولید سیستم بادشونده نجات غریق
برای کاربردهای نجات غریق گروهی و فردی کاربرد دارد.
* سامانه مانیتورینگ بویه
برای سنجش بویهها کاربرد دارد، ضمن آنکه قادر به شتابسنجی بویهها و مجهز به جیپیاس است.
* سامانه هوشمند و یکپارچه واکنش اضطراری دریا
این سامانه برای نجات دریایی و بازیافت کشتیها کاربرد دارد. دریافت اطلاعات از AIS، گزارش خودکار از SAR، تخمین زمان و موقعیت رسیدن به مقصد از دیگر قابلیتهای این سامانه به شمار میرود.