
به گزارش پایگاه خبری نوفه، حسین افشین در گفتوگوی خبری اظهار داشت: توسعه هوش مصنوعی همواره از اولویتهای دولت چهاردهم و مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است. وی افزود: در یازدهم مهرماه، مصادف با روز نخبگان، «برنامه ملی هوش مصنوعی ایران» را به مقام معظم رهبری ارائه کردیم و تحقق آن را آرزویی بزرگ دانستیم.
افشین با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای طراحی این سکو، گفت: این سکوی نوین نتیجه تلاش شبانهروزی تیمی متشکل از ۱۰۰ پژوهشگر است که بر اساس دانش انباشته شده در ۱۰ سال گذشته طراحی شده است. وی دو حوزه زیرساخت هوش مصنوعی و بازارگاهها را از ارکان اصلی توسعه این فناوری خواند و بیان کرد: ظرفیت بازار هوش مصنوعی در ایران به شدت رو به افزایش است. امروز از ۲ همت به ۴۰ همت در حال حرکت هستیم و در مراحل آینده به ۱۰۰ همت خواهیم رسید.
معاون علمی رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که آیا این سکو به تولید نرمافزارهای کاربردی عمومی منجر میشود یا توسعه نرمافزارهای هوش مصنوعی بومی را تسهیل میکند، گفت: هر دو مورد محقق خواهد شد. از امروز شرکتهای مختلف به این سکو اضافه میشوند تا آن را تقویت کنند. چند دسته ایجاد میشود که هم مردم عادی در حوزههای مختلف از آن استفاده میکنند و هم بخشهای تخصصیتری وجود خواهد داشت که تنها متخصصان میتوانند ارکان تخصصی را به آن اضافه کنند.
افشین همچنین از ورود ایران به «باشگاه هوش مصنوعی دنیا» خبر داد و گفت: این سکو همانند موجودی زنده در حال توسعه و بهبود مستمر است. نسخه آزمایشی آن در شهریورماه سال جاری در دسترس خواهد بود و نسخه پایدار این سکوی ملی تا اسفند سال ۱۴۰۴ عرضه خواهد شد که نسبت به مدلهای روز دنیا ویژگیهای منحصر به فردی خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: در صورتی که تحریمهایی علیه کشور صورت گیرد، با توجه به گسترش این سکو، ما در امنیت کاملی خواهیم بود. افشین افزود: زیرساختهای مناسبی وارد کشور شده و امید داریم که در یک هفته مانده به پایان سال، بتوانیم بخش اعظم آن را پیادهسازی کنیم و مزرعه جیپییو را در اختیار سکو قرار دهیم.
معاون علمی رئیسجمهور در پایان با بیان اینکه این پروژه بزرگ تنها در ۵ ماه به وقوع پیوسته است، گفت: ما تلاش کردیم در سکوت پیش برویم و نتایج را در عمل به دیگران نشان دهیم. امروز روز غرورآفرینی برای مردم ایران است.
این سکوی ملی هوش مصنوعی با هدف بومیسازی و توسعه فناوریهای هوش مصنوعی بر اساس برنامههای راهبردی کشور طراحی شده و انتظار میرود تأثیر عمیقی بر بهبود بهرهوری در بخشهای مختلف اقتصادی داشته باشد.
