به گزارش نوفه، العربیه فارسی نوشت
منابع آمریکایی گزارش دادند که مسکو بهرغم ادامه گفتوگو با واشینگتن همچنان به تقویت نیروها و تجهیزات نظامی در مرزهای خود با اوکراین ادامه میدهد.
روزنامه «نیویورک تایمز» سهشنبه، ۱۱ ژانویه به نقل از منابع آگاه آمریکایی گزارش داد مسکو در حال انتقال بالگردهای نظامی پیشرفته به مرزهای اوکراین است.
این منابع میگویند ادامه اعزام نیروهای روسیه به مرزهای مشترک با اوکراین میتواند به عنوان سیگنال احتمالی برای حمله به این کشور باشد.
طبق این گزارش گفتوگوهایی که روز یکشنبه میان روسیه و آمریکا با هدف تنشزدایی بر سر پرونده اوکراین آغاز شد، هنوز به توافق منجر نشده است.
مسکو هنوز نه تنها بر ارائه تضمینهایی که مانع گسترش حضور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سمت اوکراین شود اصرار میورزد، بلکه خواستار عقبنشینی کشورهای غربی از گسترش اتحاد نظامی در شرق اروپا است که واشنگتن با این خواسته روسها به شدت مخالف است.
روز، گذشته سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه، روسیه اعلام کرد:« پس از رایزنیهایی که به مدت ۵ ساعت و نیم به طول انجامید، هیچ پیشرفتی درباره خواستههای اصلی کشورش مبنی بر توقف گسترش حضور ناتو حاصل نشده است.
سرگئی ریابکوف در عین حال تاکید کرد که کشورش قصد حمله به اوکراین را ندارد.
از سوی دیگر وندی شرمن، که ریاست هیئت آمریکایی در گفتوگوهای مسکو و واشینگتن را بر عهده دارد، اعلام کرد که کشورش با پیشنهادها یا خواستههای روسیه موافق نیست و گفت: «به کسی اجازه نخواهیم داد که سیاست درهای باز ناتو را در قبال کشورهایی که به دنبال ورود به آن هستند، متوقف کند.»
گفتنی است که طی ماههای گذشته، آمریکا و متحدانش در ناتو نسبت به اعزام و انتقال نیروهای روسیه به مناطق مرزی اوکراین هشدار دادهاند. این کشورها تهدید کردند که در صورت تهاجم مسکو به خاک اوکراین، تحریمهای سختی را علیه اقتصاد روسیه اعمال خواهند کرد.
اختلاف بین مسکو و کیف
در حالی که مسکو بارها برنامهریزی برای حمله به کشور همسایه خود اوکراین را رد کرده است، اما همواره کیف را به تهیه طرحهای خصمانه علیه خود متهم کرده است.
در این میان کشورهای پیمان نظامی آتلانتیک شمالی «ناتو» به روشهای گوناگون حمایت خود را از اوکراین اعلام کردند. مسکو اقدام نیروهای ناتو بویژه مانور دریایی این پیمان نظامی در نوامبر گذشته (۲۰۲۱) در دریای سیاه و تحویل مجموعهای از قایقهای گشتی آمریکایی به نیروی دریایی اوکراین را اقداماتی تحریکآمیز تلقی کرده بود.
ارتش اوکراین از زمان الحاق شبهجزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ تاکنون در دو منطقه مرزی با جداییطلبان وفادار به مسکو در حال جنگ و درگیری است.
کییف و متحدان غربیاش مسکو را به حمایت از جداییطلبان، ارسال نیرو و تسلیحات به آنها متهم میکنند اما کرملین همواره این اتهامات را رد کرده است.